Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 грудня 2022, 10:01

США готують новий пакет військової допомоги для України на $275 мільйонів — Reuters

Сполучені Штати готуються спрямувати Україні новий пакет військової допомоги на суму $275 млн, який передбачатиме нові можливості для боротьби з безпілотниками та зміцнення протиповітряної оборони. Про це повідомляє Reuters із посиланням на відповідний документ, який є у розпорядженні журналістів.

Сполучені Штати готуються спрямувати Україні новий пакет військової допомоги на суму $275 млн, який передбачатиме нові можливості для боротьби з безпілотниками та зміцнення протиповітряної оборони.
Фото: pixabay.com

Підписуйтесь на «Мінфін»вInstagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Деталі

Новий пакет може бути оголошено вже в п'ятницю. Очікується, що Пентагон також надасть ракети для HIMARS, 155-мм снаряди, військові автомобілі Humvee та електрогенератори.

При цьому зазначається, що вміст і розмір пакетів допомоги можуть змінюватися до того, як вони будуть підписані президентом.

Читайте також: США заклали до свого оборонного бюджету $800 мільйонів на допомогу безпеці України

$275 млн будуть покриті за рахунок президентських повноважень на скорочення озброєнь (PDA), які дозволяють Сполученим Штатам швидко передавати оборонні товари та послуги з запасів без схвалення Конгресу у відповідь на надзвичайну ситуацію.

Коментарі - 3

+
+30
bonv
bonv
9 грудня 2022, 11:50
#
США найпотужніший стратегічний партнер України.
+
+15
bonv
bonv
9 грудня 2022, 11:51
#
США вдарять по Путіну новим пакетом санкцій — WSJ.
Санкції заморозять будь-які активи, що знаходяться під юрисдикцією США, і накладуть заборону на поїздки в США і на ділові відносини з ними.
Як зазначається в матеріалі, санкції заморозять будь-які активи, що знаходяться під юрисдикцією США, і накладуть заборону на поїздки в США і на ділові відносини з ними. Крім того, санкції будуть застосовані до підприємств Російської оборонної промисловості, пов'язаних з передачею іранських військових безпілотників для використання по цілях в Україні.
Також США підготували санкції проти Центральної виборчої комісії Росії, яка управляє системою виборів, що вважається на Заході шахрайською.
Основна частина запланованих санкцій буде введена відповідно до глобального «Закону Магнітського». З його допомогою США притягують до відповідальності високопоставлених урядових, військових і ділових чиновників, звинувачених у порушенні прав людини та корупції.
+
+15
bonv
bonv
9 грудня 2022, 11:57
#
США ввели санкції проти компаній, які ризикнули обійти нафтове ембарго.
США ввели санкції проти мережі міжнародних компаній на чолі з турецьким бізнесменом Сіткі Аяна, які торгували іранською нафтою в обхід міжнародного ембарго.
Як зазначається в повідомленні Мінфіну США, Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США включило до підсанкційного переліку чотирьох фізичних та 26 юридичних осіб.
Крім того, заблоковано майно одного судна, пов’язаного з операціями в обхід санкцій.
Як зазначається в повідомленні, в партнерстві з високопоставленими іранськими чиновниками мережа компаній Аяна сприяла поставкам іранської нафти в Китай і Росію.
Компанії Аяна укладали міжнародні контракти з іноземними покупцями на продаж іранської нафти, організовували поставки нафти та допомагали відмивати доходи, приховуючи іранське походження продукції, а також те, що вигоду від цього отримували Корпус вартових ісламської революції.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися