Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 жовтня 2022, 11:47

Evraz, горілка та ікра: Нова Зеландія розширила санкції проти Росії

Нова Зеландія провела новий раунд санкцій проти Росії — список санкцій поповнили 51 російський бізнесмен і 24 росіянина, пов'язані з анексією РФ чотирьох нових територій України. Про це повідомляє 1News.

Нова Зеландія провела новий раунд санкцій проти Росії — список санкцій поповнили 51 російський бізнесмен і 24 росіянина, пов'язані з анексією РФ чотирьох нових територій України.
Фото: depositphotos.com

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуці: головні фінансові новини

Санкції Нової Зеландії

Санкції вводяться в нафтогазовій сфері, також забороняється імпорт із Росії та експорт туди предметів розкоші, у тому числі постачання новозеландського вина та морепродуктів та ввезення з Росії ікри та горілки.

Під персональні санкції потрапили Олександр Абрамов, голова правління Газпромбанку Андрій Акімов, голова правління «Новатека» Леонід Міхельсон, президент «Норнікеля» Володимир Потанін, колишній президент «Лукойлу» Вагіт Алекперов, голова Зовнішекономбанку Сергій Горьков та інші бізнесмени.

Загалом у списку санкцій країни 102 бізнесмена з Росії.

За словами міністра, під санкціями знаходиться сталеливарна компанія Evraz, яка «виготовляє понад 25% усіх російських залізничних коліс і майже всі залізничні колії Росії».

Абрамов є засновником та колишнім генеральним директором Evraz, а також його другим за величиною акціонером, повідомила Махута. Глава МЗС повідомила, що бізнесмен має особняк вартістю $50 млн у Нортленді в Новій Зеландії.

Нагадаємо

У червні 2022 року Нова Зеландія ввела санкції проти 44 компаній з Росії та Білорусі, зокрема проти Газпрому та білоруських оборонних підприємств.

У березні Нова Зеландія запровадила персональні санкції проти Володимира Путіна та його свити. Нова Зеландія ввела обмеження для 19 фінансових російських організацій та промислових підприємств.

Новозеландські нові санкції проти Росії націлені на Володимира Путіна та 12 членів його ради безпеки (включаючи Сергія Лаврова, Дмитра Медведєва та Сергія Шойгу).

Автор:
Анна Недогибченко
Редактор стрічки новин Анна Недогибченко
Пише на теми: Фінанси, банки, економіка, інвестиції

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
11 жовтня 2022, 12:24
#
Хмиз нехай жують та боярою запивають…
+
0
bonv
bonv
11 жовтня 2022, 12:24
#
«Путін хоче, щоб на саміті G20 (15 листопада на Балі) його прийняли, як переможця, щоб з ним почали розмовляти. Власне, 15 листопада — наступна умовна реперна точка, під яку він буде підганяти всі свої зусилля», — звертає увагу виконавчий директор аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Вадим Денисенко.
Саме тому, за словами експерта, ми бачимо багато заяв про необхідність сідати за стіл переговорів та визнавати анексію. Саме тому в Росії прийняли політичне рішення бити по житловій інфраструктурі в Україні, намагаючись змусити українців панікувати й вимагати від своєї влади зупинити війну у будь-який спосіб. Саме тому Путін призначив нового керівника «спеціальной воєнної операції», який уміє лише «зачищати території».
«На жаль, Путін не навчився визнавати своїх помилок, виносити з них уроки та програвати. Лише підвищення ставок. Погана стратегія, яка б не зайшла так далеко, якби не двадцять два роки при владі», — вважає експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Микола Капітоненко.
Погроз російського диктатора в Україні не просто не бояться, а відверто насміхаються з них. У відповідь на обіцянки застосувати ядерну зброю українці збираються на о**ію на Щекавиці, на атаки іранськими дронами — шуткують про «летючі балалайки», а заяви про наступ з Білорусі викликає лише більше бажання робити смерть ворогам. Недарма на новий збір Сергія Притули та Сергія Стерненка на українські дрони-камікадзе надонатили понад 200 мільйонів.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися