Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 липня 2022, 18:53

МВФ очікує на продовження обслуговування Україною свого держборгу

Україна акуратно обслуговує свій держборг і у Міжнародному валютному фонді очікують, що така ситуація продовжиться надалі. Про це заявив представник МВФ Джеррі Райс, пише Інтерфакс-Україна.

Україна акуратно обслуговує свій держборг і у Міжнародному валютному фонді очікують, що така ситуація продовжиться надалі.
Фото: comments.ua

Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіна»: головні фінансові новини

У МВФ також закликають підтримувати нашу країну грантовим фінансуванням.

«Україна акуратно обслуговує свій борг. І ми очікуємо, що це продовжуватиметься», — зазначив Райс на традиційному брифінгу у четвер.

Читайте також: Загальний держборг у травні збільшився до $101,4 мільярда

Відповідаючи на уточнювальне питання про відсутність рекомендації Україні запитати заморожування платежів тощо, він зазначив, що він не має жодної іншої позиції, крім заявленої вище.

Нагадаємо

За даними Bloomberg, українські чиновники вивчають можливість реструктуризації боргу на тлі обмежених джерел фінансування бюджету за умов війни з Росією.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
14 липня 2022, 18:56
#
«Надрукована» гривня підвищує попит на валюту. Долар в Україні дорожчає, що підживлює негативні настрої.
Про це пише Forbes. Щоб заспокоїти ситуацію, Нацбанк у червні збільшив продаж валюти з резервів до $4 млрд з $3,4 млрд місяць тому. Але «повзуча» девальвація продовжується.
До внутрішніх факторів додаються глобальні тенденції. Через підняття ставки ФРС та війну в Європі США стають рятівною гаванню для грошей великих інвестиційних та пенсійних фондів, пояснює експерт CASE Україна Євген Дубогриз. Інвестори переводять гроші до США і вкладають їх в американські цінні папери. Попит на долар збільшується, і він дорожчає до всіх основних світових валют, включаючи гривню.
Протягом літа не буде значного зростання вартості долара, вважає Дубогриз, і вона навіть може трохи «просісти» з рівнів середини липня — з 37,5 грн/$ до 36−37 грн/$. Але восени може продовжитись «повзуча» девальвація, припускає Дубогриз.
Якщо фінансова допомога від міжнародних партнерів не збільшиться, курс може й перевищити значення 40 грн/$. Якщо ж Україна отримуватиме щонайменше $4−4,5 млрд допомоги на місяць, курс залишиться на поточному рівні щонайменше до кінця року.
+
0
Игорь УА
Игорь УА
14 липня 2022, 23:43
#
Пока дают больше чем приходится выплачивать, дефолт объявлять не стоит.
Успеем еще.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися