Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 квітня 2022, 10:38

МВФ допоможе зібрати Україні $15 млрд на три місяці, щоб покрити дефіцит бюджету

Україна звернулася до Міжнародного валютного фонду (МВФ) за підтримкою у покритті фінансового дефіциту для підтримки економіки у розмірі $5 млрд на місяць на найближчі три місяці. МВФ допоможе у зборі цих коштів. Про це повідомила директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва, пише Interfax.

МВФ, допомога Україні, українська економіка, війна в Україні
фото: twitter.com

На що спрямують гроші

«Першочерговим завданням є забезпечення підтримки для заповнення фінансового дефіциту в Україні протягом наступних трьох місяців», — сказала вона на пресконференції у Вашингтоні 20 квітня.

Крісталіна Георгієва також наголосила, що ці $5 млрд призначені для підтримки функціонування економіки, а не для задоволення потреб України у відновленні, які будуть величезними.

Читайте також: Дефіцит держбюджету України цього року сягне 17,8% ВВП — прогноз МВФ

Вона нагадала, що Фонд створив і адмініструватиме спеціальний адміністративний рахунок для спрямування грошей країн-донорів на допомогу Україні. «У нас вже є один вклад на цей рахунок, й інші можуть зробити свій внесок. Чекаємо з нетерпінням», — додала Георгієва.

Таке велике фінансування для України є важливим зі зрозумілих причин: більша частина економіки не працює. Фонд прогнозує близько 35% спад ВВП цього року.

«І тому заповнити цю фінансову прогалину найкраще, покладаючись на грантове фінансування. Це те, що ми хочемо бачити, щоб мобілізувати кошти для України у пошуках фінансової підтримки», — уточнила Георгієва.

За її словами, МВФ уже обговорює подальшу програму для України.

Читайте також: Цього року ВВП України впаде на третину, РФ — на 8,5% — прогноз МВФ

Як повідомлялося, МВФ 9 березня затвердив запит України щодо надзвичайного фінансування на $1,4 млрд у рамках інструменту швидкого фінансування (RFI) і наступного дня перерахував ці гроші країні.

Коментарі - 2

+
+15
bonv
bonv
21 квітня 2022, 10:50
#
США вводять санкції проти російських майнерів.
https://finclub.net/ua/news/ssha-vvodiat-sanktsii-proty-rosiiskykh-maineriv.html
+
0
Chu123
Chu123
22 квітня 2022, 3:10
#
А можна було ю ці кошти направити на створення підприємств в західній і центральній Україні щоб зменшити ту цифру в 35 проуентів.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися