Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 березня 2022, 17:59

Німеччина до кінця року буде незалежною від російської нафти

Німеччина не може миттєво припинити купувати в Росії нафту, газ та вугілля, але німці будуть поступово переходити до інших постачальників. Про це повідомив федеральний міністр у справах економіки та захисту клімату ФРН Роберт Хабек, передає Deutsche Welle.

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Нафта

Вже до літа імпорт нафти з Росії скоротиться вдвічі. За словами міністра економіки Німеччини, до кінця року країна стане майже незалежною від постачання російської нафти.

Німеччина швидко скорочує залежність від імпорту російських енергоносіїв, заявив Хабек, який одночасно обіймає посаду віце-канцлера.

Читайте також: Росія змушена продавати свою нафту із знижкою $30 за барель — ЗМІ

Прогрес спостерігається головним чином у сфері закупівель нафти та вугілля. «Компанії завершують контракти з російськими постачальниками, не продовжують їх та переходять на інших постачальників. І все це йде неймовірними темпами», — сказав Хабек у п'ятницю, 25 березня, виступаючи у Берліні.

Вугілля та газ

Залежність Німеччини від російського вугілля найближчими тижнями знизиться з 50% до приблизно 25%, повідомив Хабек. До осені влада ФРН розраховує повністю відмовитися від імпорту вугілля з РФ.

Щодо газу, то відмова від його ввезення з Росії займе трохи більше часу, зазначив Хабек. Він знову підкреслив, що ембарго — як цього вимагає низка країн ЄС — поки що неможливе. Однак і в цій сфері, за його словами, є прогрес, але це є «складним» процесом.

Читайте також: Європа не платитиме за росгаз у рублях

Незалежність від російського газу значною мірою може бути досягнута до середини 2024 року, сказав міністр.

Коментарі - 2

+
+45
bonv
bonv
25 березня 2022, 18:39
#
Захід може нанести удар по Росії нафтовим ембарго, яке призведе до падіння економіки РФ. Зараз це буде ключовою економічною битвою, і колективний Захід має її виграти", — голова ОП.
+
+15
BEZE
BEZE
25 березня 2022, 19:15
#
Болісно вдарить по росії
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися