Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2021, 5:00

Обговорення валютного ринка 13–14 листопада 2021

Ви можете слідкувати за дискусією за допомогою переговорної .

Листопад 2021
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Коментарі - 344

+
0
Admin
Admin
15 листопада 2021, 5:00
#
Продолжение обсуждения
+
+15
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
14 листопада 2021, 21:23
#
В середу є погашення по ОВДП на майже 14млрд.грн
Тобто запасаємся поп-корном і спостерігаємо із «зеленого паркана». Цікаво, що буде на тижні, а далі …
+
+20
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
14 листопада 2021, 20:40
#
ЄБРР може припинити роботу в Україні через блокування Кабміном виплати боргу інвесторам в «зелену» енергетику, — Аслунд
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) може припинити роботу в Україні через дії Кабінету Міністрів з розподілом коштів, які залучалися через «зелені» єврооблігації для виплати боргів інвесторам у відновлювану енергетику.
Про це заявив економіст Андерс Аслунд, інформує Цензор. НЕТ із посиланням на РБК Україна.

«Скінчено, це обман. І особливо я не розумію, як Європейський банк реконструкції та розвитку далі може працювати в Україні після цього», — сказав Аслунд.

За його словами, через дії уряду, в Україні буде колапс із залученням іноземних інвестицій, оскільки в останні роки інвестиції приходили тільки в сектор зеленої енергетики.
+
+106
Патріот України
Патріот України
14 листопада 2021, 20:10
#
Відтік капіталу з РФ прискорюється.
«За підсумками січня-жовтня поточного року чистий відтік капіталу з РФ склав 65,7 млрд. доларів, випливає із попередніх даних Банку Росії.
Вивезення капіталу з Росії приватним сектором зросло на 53,9% порівняно з показником за аналогічний період 2020 року і склало $65,7 млрд, йдеться в повідомленні російського Центробанку.
Нагадаємо, що за підсумками 2020 року чисте вивезення капіталу з Росії приватним сектором зросло в 2,2 рази порівняно з 2019 роком і склало $47,8 млрд.»

https://sprotyv.info/ekonomica/ottok-kapitala-iz-rf-uskoryaetsya-dannye-v-cifrah

Здогадуються про щось…
+
+170
bonv
bonv
14 листопада 2021, 18:52
#
ЄС у понеділок розширить санкції проти Білорусі через міграційну кризу — Боррель.
Під санкції потраплять білоруські чиновники, авіакомпанії та туристичні агенції, які причетні до перевезення мігрантів до кордонів Євросоюзу.
+
+45
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
14 листопада 2021, 18:35
#
Продовжу.
Так чому злетіли у п’ятницю на Мб, коли кошти «зелених» заморожені в Ощад? А поміркуйте, енергетична компанія знає, що об'єм гривні є на рахунках і всеодно його виплатять, навіть колись протяжно в часі. Але маючи на балансі зараз вільну гривню, такий наприклад крупний гравець, як Ахмєтов міг заздалегідь почати купувати валюту на Мб через свої структури, поки дешево без конкуренції, тобто робить диверсифікацію і це правильний розумний хід. Тому попит на валюту може продовжитись і далі, бо це не $100млн. потрібно відкупити, а набагато більше. То подивимось, хто кого нагне.
+
+146
bonv
bonv
14 листопада 2021, 18:05
#
Український закон про олігархів є політичною вказівкою використати його проти політичних опонентів, — депутатка Європарламенту фон Крамон. Закон про олігархів є явною політичною вказівкою використати його проти політичних опонентів президента Володимира Зеленського та його партії «Слуга народу» Про це депутатка Європарламенту Віола фон Крамон заявила в інтерв'ю НВ. «Олігархи на зразок Коломойського дуже сильні. І цей кумедний закон, за яким нещодавно проголосували, марний (…) Цей закон для мене є явною політичною вказівкою використати його проти політичних опонентів. Сподіваюся, Зеленський та його партія, уряд доведуть протилежне. Але коли я бачу, як Зеленський покладається на ЗМІ Коломойського і як люди в парламенті одержують конверти з грошима… Хто їм платить? Коломойський, Рінат Ахметов, Віктор Пінчук? Якщо вони хочуть це змінити, вони мають платити своїм колегам у Раді краще та офіційно. Дати їм гідну зарплату, а не тримати їх на зарплаті олігархів, але в законі про це нічого не написано. Вам потрібно краще платити співробітникам в органах влади, міністерствах, у Раді, тоді у вас будуть незалежні органи. Нині все в руках олігархів», — зазначила євродепутатка.
+
+84
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
14 листопада 2021, 17:39
#
А тепер по темі. Що я міркую на понеділок.
Взагалі новинний фон кінця поточного тижня повинен психологічно вплинути і схвилювати гравців на Мб, «від гріха подалі». Тобто в будь-якому разі від ранку почнуть купувати валюту, скільки буде таких гравців, покаже рух на відкритті сесії. Гроші люблять тишу, а скандал з «зеленими» енергетиками тільки налаштовує на дії, що міцна гривня це штучно, тобто довіру далі треба знову щепити зусиллями Регулятора протяжний період. Все, що буде штовхатись штучно вниз, буде відкупатись на Мб ще з більшим натхненням усіма гравцями. Побажаю Регулятору успіхів «сцяти проти вітру». А може не потрібно?
+
+15
Androids
Androids
14 листопада 2021, 16:57
#
Кабмин о причинах увольнения руководителя «Гарантированного покупателя» Петриковца: Нанесение ущерба более чем на 500 млн грн и иски на 1,5 млрд грн источник: сайт правительства На каждого есть папочка.
+
+15
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
14 листопада 2021, 16:11
#
Україна остаточно втратить довіру с світі, якщо не припинить блокувати виплати коштів по «зелених» єврооблігаціях, — Фурса
Новини Цензор. НЕТ Економіка
Україна остаточно втратить довіру с світі, якщо не припинить блокувати виплати коштів по «зелених» єврооблігаціях, — Фурса
Рішення уряду щодо 19,3 млрд грн коштів «зелених» єврооблігацій може призвести до остаточної втрати Україною довіри зовнішніх інвесторів і матиме непоправимі наслідки.
Про це заявив інвестиційний банкір Сергій Фурса, коментуючи інформацію про зупинку урядом розрахунків з виробниками електроенергії з відновлюваних джерел, передає Цензор.НЕТ.
«Укренерго» — державна компанія — взяла гроші дешевше, переконавши і сказавши інвесторам, що ці гроші спрямують на зелену енергетику. І не спрямувати їх на зелену енергетику після цього — виглядає не те, що нелогічно… Пан президент казав про довіру, яка тане, от після цього здається, що довіри не буде взагалі", — заявив Фурса в ефірі телеканалу «Україна24».
Експерт не виключив, що якщо держава вирішить спрямувати ці кошти не на зелену енергетику, як це було прописано в умовах запозичення, за цими облігаціями може бути оголошений дефолт. Джерело: https://censor.net/ua/n3299400
+
0
Dartcon
Dartcon
14 листопада 2021, 13:44
#
Про США та долар. В Каліфорнії вартість галона ( 3.8) л бензину супер зросла до ВОСЬМИ (8) доларів. Нагадаю, при Трампі галон вартував ві1.8 долл до 2.2 долл. А загальна інфляція по останнім репортам Мінфіну складає рекордні 6.2 %. До березня 2022 року аналітики малюють 10% в розрахунку за рік. Виходить, що РФ та США, як близнюки по інфляції, а ставки ЦБ ніяк не корелюються.Чому? ЦЕ вам домашня робота) )
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядають 90377074, python, raswan.
Головна / Курс валют 📈 / Обговорення валютного ринку