Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 вересня 2021, 16:20

Didi продав свою долю у европейському Bolt за 500 мільйонів

Китайський агрегатор таксі Didi відмовився від частки в європейському Bolt і продав її. Про це пише Ain з посиланням на The Telegraph.

Китайський агрегатор таксі Didi відмовився від частки в європейському Bolt і продав її.
Фото: didiua.com

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Причина продажу

Причин для угоди могло бути дві, зазначає видання.

  • DiDi планує нарощувати свою присутність в Європі і, як наслідок, конкурувати з одним з найбільших гравців на ринку — Bolt. DiDi вже отримала ліцензії в декількох містах Великобританії в межах планів по запуску в Європі в найближчі місяці, але призупинила всі процеси як мінімум на рік через тиск китайських регуляторів.

  • Власне регулятори — велика проблема для DiDi прямо зараз. На початку липня DiDi вийшла на IPO і розмістила папери на NYSE — біржі в Нью-Йорку. Розміщення пройшло успішно, але влада Пекіна в даний час ухвалює закони, що вимагають від деяких високотехнологічних китайських компаній проводити лістинг на внутрішньому ринку і почали посилені перевірки бізнесів. DiDi постраждала однією з перших.

Читайте також: Didi може піти з американської біржі. Акції злетіли на 33%

В The Telegraph припускають, що недавно залучені Bolt сотні мільйонів доларів інвестицій якраз могли піти на викуп частки у DiDi, але підтверджень цієї інформації немає.

В естонському офісі Bolt лише заявили, що в міру зростання компанія хоче стати «незалежною».

Читайте також: Китайський регулятор зажадав видалити з магазинів додатків сервіс таксі Didi

Нагадаємо

На початку липня Китай також заявив, що посилить правила для компаній, що продають свої акції за кордоном, тим самим висловивши невдоволення недавнім лістингом Didi і низкою інших компаній.

На компанію також обрушилися численні позови з боку американських юридичних контор, які представляють інтереси акціонерів Didi, що втратили гроші.

Коментарі - 1

+
0
lika197
lika197
1 вересня 2021, 17:01
#
Отлично. Не давайте Болту денег.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися