Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 липня 2021, 12:55

Ще три країни ЄС відкрилися для українців

26 липня 2021 року, відразу три країни Європейського союзу відкрилися для українських туристів. Тепер для українців дозволено в'їзд до Фінляндії, Швеції та Португалії. Про це в Twitter написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

26 липня 2021 року, відразу три країни Європейського союзу відкрилися для українських туристів.
Фото: rbc.ua

Відкриття країн

Фінляндія відкривається для українців, які пройшли повний курс вакцинації препаратами Prizer, Moderna, AstaZeneca (Covishield) і CoronaVac. Але можна потрапити в країну і при наявності негативного тесту або підтвердження того, що перехворів, — тільки при наявності поважної причини.

Читайте також: Франція відкрилася для українців

Швеція приймає українських туристів з біометричними паспортами. В силі залишається вимога про наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19 або наявності сертифікату про вакцинацію. Але Швеція поки визнає сертифікати про вакцинації, видані в країнах ЄС, Андоррі, Монако, Сан-Марино, Швейцарії та Ватикані.

Португалія з півночі 26 липня дозволила в'їзд для українців будь-яким транспортом. Для в'їзду необхідно надати негативний ПЛР-тест, тест на антиген або COVID-сертифікат, виданий в будь-якій країні Євросоюзу.

Страхування від COVID-19. Виплата в 50 тисяч гривень

Нагадаємо

  • З 1 липня українців, щеплених вакциною, затвердженої Євросоюзом, без обмежень пускають на Кіпр.

  • Латвія і Естонія відкрилися для туристів з України. Негативний ПЛР-тест потрібен тільки при в'їзді в Латвію.

  • Бельгія відкрила кордони для українців. Межі для громадян України відкрили за рекомендацією Ради Е С.

  • Словаччина відкрилася для вакцинованих українців. В'їзд також можливий з самоізоляції.

  • Швеція відкриває кордони для українців з 26 липня. В'їзд дозволили з негативним ПЛР-тест на сovid-19 або сертифікатом про вакцинацію.

  • Німеччина відкрилася для мандрівників ще з 18 липня. Підтвердженням для в'їзду в країну є негативний тест, зроблений за 72 години до в'їзду. Для пройшли вакцинацію — так званий ковідний паспорт. Остання необхідна доза повинна бути зроблена мінімум за 14 днів до в'їзду.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 2

+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
26 липня 2021, 14:42
#
В силе остается требование о наличии отрицательного результата ПЦР-теста на COVID-19 или наличии сертификата о вакцинации. Но Швеция пока признает сертификаты о вакцинации, выданные в странах ЕС Не только Швеция, а вся Европа! Так что с нашими бумажками даже в рашку не поехать…
+
0
An GenShuo
An GenShuo
26 липня 2021, 17:57
#
Так и непонятно, можно ли в Финляндию с туристической целью с тестом или только вакцина.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися