Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 липня 2021, 16:36

Франція відкрилася для українців

Франція відкрила в'їзд для всіх типів подорожей українців за рекомендацією Ради ЄС. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у своєму твіттері.

Франція відкрила в'їзд для українців
Фото: tpg.ua

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Як перетнути французькі кордони

Перетин французького кордону можливий за наявності свідоцтва про вакцинацію або свіжого негативного тесту.

Як зазначають у Міністерстві закордонних справ (МЗС), немає обмежень для в'їзду, якщо громадянин України вакцинований однією із вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволених для використання на території Франції.Серед них — вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson.

Вакцинація вважається повною, якщо минуло 28 днів з часу вакцинації вакциною Janssen і 7 днів з часу другої дози у разі вакцинації іншими вакцинами. Для контролю на кордоні вимагають пред’явити тільки документ, який підтверджує вакцинацію та заповнити заяву про відсутність симптомів сovid-19 та/або про відсутність контактів з особами, що захворіли на сovid-19.

У разі якщо українець не пройшов вакцинацію, він може в'їхати до Франції за наявності ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до в'їзду, або тесту на антитіла, зробленого не раніше, ніж за 24 години до в'їзду.

Такі умови в'їзду застосовуються як до дорослих, так і до дітей віком від 12 років.

Нагадаємо

  • З 1 липня українців, щеплених вакциною затвердженою Євросоюзом, без обмежень пускають на Кіпр.
  • Латвія та Естонія відкрилися для туристів з України. Негативний ПЛР-тест потрібен лише при в'їзді до Латвії.
  • Бельгія відкрила кордони для українців. Кордони для громадян України відкрили за рекомендацією Ради ЄС.
  • Словаччина відкрилася для вакцинованих українців. В'їзд також можливий із самоізоляцією.
  • Швеція відкриває кордони для українців з 26 липня. В'їзд дозволили з негативним ПЛР-тестом на сovid-19 або сертифікатом про вакцинацію.
  • Німеччина відкрилася для мандрівників ще з 18 липня. Підтвердженням для в'їзду в країну є негативний тест, зроблений за 72 години до в'їзду. Для тих, хто вакцинувався — так званий ковідний паспорт. Остання необхідна доза повинна бути зроблена мінімум за 14 днів до в'їзду.

Раніше

ЄС включив Україну до «зеленого списку» країн і рекомендує скасувати обмеження на подорожі українців. Рекомендація Євроради не є юридично обов'язковим документом, тож, останнє слово залишається за кожною державою — членом ЄС.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 4

+
0
mazaj
mazaj
24 липня 2021, 18:05
#
Удивительно, что редакция упорно игнорит информацию, что и Германия открыла свои границы с 18 июля 2021 г для украинцев по безвизу, при наличии прививочного сертификата или отрицательного антиген или ПЦР теста.
Или об этом в своем твиттере министр МИДа еще не написал? Люди уже летят в реальности, ссылку на немецкий первоисточник информации я уже давал.
+
0
roman731
roman731
24 липня 2021, 18:49
#
Https://minfin.com.ua/2021/07/17/68157038/
+
0
mazaj
mazaj
25 липня 2021, 6:54
#
Тем более …
В раздел статьи НАПОМНИМ, публикующийся многократно, можно смело включать Германию и Данию. Ну чтобы действительно об этом напоминать) тем, кто хочет туда поехать к родителям, к детям, к нелегальной работе.
+
+1
mary27
mary27
25 липня 2021, 0:43
#
Импорт Д-коронавируса в Украину.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися