Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2021, 12:42

Дві китайські провінції заборонили майнінг криптовалют

9 червня влада китайської провінції Цинхай і влада Сінцзян-Уйгурського автономного округу опублікували документ, згідно з яким майнінг криптовалют на території регіонів тепер заборонений. Про це пише РБК з посиланням на 8BTCnews.

9 червня влада китайської провінції Цинхай і влада Сінцзян-Уйгурського автономного округу опублікували документ, згідно з яким майнінг криптовалют на території регіонів тепер заборонений.
Фото: inventure.com.ua

Повна заборона

Влада регіону закликали компанії, які займаються видобутком цифрових монет, припинити свою діяльність. Також в документі зазначається, що незаконний майнінг криптовалют буде розслідуватися і припинятися.

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Нагадаємо

Вимоги пов'язані з травневою заявою влади про необхідність боротьби з майнінгом і криптотрейдингом. В кінці травня віце-прем'єр Державної ради КНР Лю Хе закликав посилити регулювання видобутку криптовалюти і торгівлі ними.

Читайте також: У Китаї запропонували заборонити видобуток криптовалют

Після цього майнери почали зупиняти роботу в країні. Наприклад, діяльність призупинили дві великі компанії BTC. TOP і HashCow.

Також про припинення видобутку криптовалюти заявила криптобіржа Huobi. Вона тимчасово припинила обслуговувати клієнтів з материкового Китаю. Пізніше таке ж рішення ухвалила криптобіржа Bybit. Майданчик перестане обслуговувати китайських жителів з 15 червня 2021 року.

Також стало відомо про те, що китайські пошукові мережі, включаючи найбільші з них — Baidu і Sogou, заблокували пошукову видачу трьох криптовалютних бірж: Binance, Huobi і OKEx.

Читайте також: Видобуток біткоїна в Китаї може поставити під загрозу екополітику країни — дослідження

КУРС КРИПТОВАЛЮТ

Коментарі - 4

+
+45
Kharakternyk
Kharakternyk
10 червня 2021, 13:30
#
Чудово! Чим більше там заборонять, тим краще в нас буде майнитися.
+
0
Strychkov
Strychkov
10 червня 2021, 14:16
#
Дармоеди рулят;) а потом придут у нас и отожмут у халявщиков
+
0
Kharakternyk
Kharakternyk
10 червня 2021, 18:14
#
В мене ніхто не віджав і не відіжме. Два запитання до Друкало -Що в росії не можуть вже знайти більш грамотних ботів? Чи не вистачає вже коштів на більш грамотних?
+
+8
Андрей Иванов
Андрей Иванов
10 червня 2021, 15:16
#
Не написали самого главного — в чем причина запрета.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися