Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 квітня 2021, 16:46

Данилишин: Через військову ескалацію в Україні знизилася пропозиція валюти

На тлі повідомлень про ескалацію військових дій на сході України пропозиція валюти на міжбанківському ринку з боку клієнтів банків минулого тижня знизилася на 9,7% (з $302 млн до $273 млн в середньому за день). Про це написав глава Ради Національного банку України Богдан Данилишин в фейсбуці.

На тлі повідомлень про ескалацію військових дій на сході України пропозиція валюти на міжбанківському ринку з боку клієнтів банків минулого тижня знизилася на 9,7% (з $302 млн до $273 млн в середньому за день).
Фото: epravda.com.ua

Що відбувається з курсом

За словами Данилишина, обмінний курс гривні до долара на міжбанківському ринку знецінився за тиждень на 0,3% і залишається близьким до рівня 28 гривень за $1.

«З урахуванням того, що попит клієнтів банків на іноземну валюту на міжбанківському ринку знизився лише на 2% за тиждень, його домінування над пропозицією іноземної валюти посилилося, що призвело до збільшення чистого продажу іноземної валюти з позиції банків», — зазначив він.

Читайте також: Яким буде курс долара на цьому тижні: прогноз

У той же час, як повідомив Данилишин, на готівковому валютному ринку продовжує переважати пропозиція іноземної валюти.

Скільки купили валюти банки

Чиста купівля готівкової іноземної валюти банками у фізичних осіб з початку квітня склала $ 267 млн (з початку року — $ 472 млн), що дозволяє підтримувати високий рівень валютної ліквідності банків і компенсувати скорочення їх валютної позиції через операцій на міжбанківському ринку.

«Національний банк минулого тижня не брав участі в операціях на валютному ринку, однак продовжує здійснювати моніторинг ситуації на ринку і проводити інтервенції в разі необхідності збалансування попиту і пропозиції на іноземну валюту», — додав Данилишин.

Дивіться також: Загострення на Донбасі. НАТО допоможе? Що буде з курсом долара

Коментарі - 1

+
+23
QGS
QGS
20 квітня 2021, 16:56
#
Пик бюджетных проплат, а курс ниже 28 и не пахнет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися