Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 березня 2021, 13:00

Microsoft купує виробника ігор ZeniMax за $7,5 мільярда

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) і Єврокомісія схвалили угоду між Microsoft і ZeniMax Media, що володіє розробником ігор Bethesda Softworks, пише Ліга.

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) і Єврокомісія схвалили угоду між Microsoft і ZeniMax Media, що володіє розробником ігор Bethesda Softworks, пише Ліга.
Фото: ua.news

Деталі угоди

Ця покупка дасть Microsoft Xbox право власності на серії ігор Fallout, The Elder Scrolls, Doom, Wolfenstein, Dishonored, Prey і інші ігри від Bethesda.

Компанія відзначає, що ігри «є найбільшим і найбільш швидкозростаючим видом розваг в світі», а виручка галузі прогнозується вище $200 млрд в 2021 році.

Читайте також: Microsoft відзвітувала про рекордну виручку в $43 мільярди за квартал

Закрити угоду компанії планують до 30 червня 2021 року, проте з наявним дозволом регуляторних органів, остаточного завершення процесу можна очікувати і раніше.

Bethesda була заснована в 1986 році і є розробником таких популярних ігор, як The Elder Scrolls і Fallout (починаючи з третьої частини). Також вона займається виданням проектів, розроблених іншими «дочками» ZeniMax Media, включаючи серії ігор Doom, Quake, Rage і Wolfenstein.

Передісторія

Про операцію між Microsoft і Zenimax/Bethesda стало відомо у вересні 2020 року: тех-гігант повідомив про покупку розробника ігор Fallout і Skyrim за $7,5 млрд.

Інвестиції в технологічні компанії NASDAQ100

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
9 березня 2021, 13:19
#
Ігри «є найбільшим і найбільш швидкозростаючим видом розваг в світі», а виручка галузі прогнозується вище $200 млрд в 2021 році. Вкладайтесь!:)))
+
+30
Kidav
Kidav
9 березня 2021, 14:04
#
После …идцати лет, когда появляются: дети, ипотека, и пенсионные родители, как-то уже не до игр.
з.ы. на мобиле разве, что в WOT или MK11 без доната.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися