Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 березня 2021, 16:11

Курс Ethereum за добу зріс на 12%

У понеділок, 1 березня, курс Ethereum на криптобіржі Binance зріс на 12% за добу, перевищивши $1,5 тис. Найбільший за капіталізацією альткоїн дорожчає після того, як вчора його котирування опускалися до локального мінімуму нижче $1,3 тис. Про це пише РБК.

У понеділок, 1 березня, курс Ethereum на криптобіржі Binance зріс на 12% за добу, перевищивши $1,5 тис.
Фото: bitnovosti.com

Станом на 15:20 за даними «Мінфіну» курс альткоїна становить $ 1, 539.

Що вплинуло на курс

Вартість монети піднімається на тлі відновлення біткоїна. За останні 24 години перша криптовалюта виросла в ціні на 5%, на піку перевищивши позначку $48 тис.

Зростання ринку цифрових грошей в 2021 році відбувається на фоні великих інвестицій з боку публічних компаній.

У лютому MicroStrategy оголосила про покупку 19,4 тис. біткоїнів за $ 1,02 млрд. Зараз в портфелі компанії 90,5 тис. монет на загальну суму понад $ 4,3 млрд.

Також про вкладення в першу криптовалюту повідомила компанія Square, яка належить творцеві Twitter Джеку Дорсі. Вона додатково придбала криптовалюту на $ 170 млн. У сукупності з попередньої інвестицією в біткоїни на $ 50 млн, вона перевела в цифровий актив 5% від загальної суми своїх резервів.

У той же час глава Tesla Ілон Маск назвав інвестиції в біткоїни на $ 1,5 млрд безглуздям для компанії з індексу S & P500.

За словами підприємця, дії Tesla не відображають безпосередньо його думки, але біткоїни — «просто менш дурна форма ліквідності, ніж заощадження в грошових коштах».

Як змінився курс за рік

За рік курс альткоїна виріс більш ніж на 600%, однією з найважливіших подій для нього став запуск нульової фази Ethereum 2.0, який очікувався більше року.

Інвестори вже можуть перевести свої монети на спеціальний депозитний контракт, проте виведення коштів стане доступним тільки після того, як оновлення дійде до фази 1.5, точні терміни настання якої невідомі.

Також 8 лютого Чиказька товарна біржа (CME) додасть ф'ючерси на Ethereum. Новий продукт очікує оцінки фінансового регулятора. Причиною додавання інструменту в компанії назвали зростаючий попит на криптодеривативи.

Раніше керуючий партнер фонду Moonrook Capital Саймон Дедіч спрогнозував, що курс Ethereum може стрімко зрости до $3 тис. Дедіч припустив, що вартість альткоїна подвоїться після того, як оновить історичний максимум в $1440.

Практичний кейс від «Мінфіну»: Вклалися в крипту і заробили 1200 гривень за день

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися