Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 грудня 2020, 9:30

В ЄС почалася масова вакцинація від коронавірусу

Вакцину проти коронавірусної хвороби covid-19 доставили в усі країни Європейського союзу. Вакцинація стартує сьогодні, 27 грудня. Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у спеціальному відеозверненні.

Вакцину проти коронавірусної хвороби COVID-19 доставили в усі країни Європейського союзу.
фото: dw.com

Вакцини буде більше

За її словами, вакцина стала доступною одночасно для всіх країн ЄС, і «це зворушливий момент єдності і європейської історії успіху». Також вона додала, що незабаром ЄС матиме більше вакцин, як тільки буде підтверджено їх ефективність і безпеку.

«Вакцинація поступово допоможе нам повернутися до нормального життя. Коли буде вакциновано достатню кількість людей, ми зможемо знову подорожувати, зустрічатися з друзями та сім'ями, мати нормальні свята», — підкреслила президент Єврокомісії.

До того часу фон дер Ляєн закликає зберігати обережність і пам'ятати про протиепідемічні заходи.

Щеплення проти covid-19 і Україна

24 грудня Мінохорони України затвердило дорожню карту вакцинації проти коронавірусу. Вона має пройти у п'ять етапів протягом 2021−2022 років.

Читайте також: Перша партія вакцини від covid-19 надійде до України у лютому

На першому етапі передбачена вакцинація людей з критичним ризиком інфікування — близько 355 000 осіб.

На другому етапі будуть вакцинувати людей з дуже високим ризиком інфікування та надавачів медичних послуг — близько 2,3 млн осіб.

На третьому етапі — люди з високим ризиком інфікування і ті, хто виконує обов'язки по підтримці безпеки і життєдіяльності держави, близько 7,2 млн осіб.

На четвертому етапі масової вакцинації люди з підвищеним ризиком інфікування і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки і життєдіяльності держави — близько 11 млн осіб.

На п'ятому етапі планується вакцинація інших категорій населення, які не входять до пріоритетних груп — близько 19 млн осіб.

Передбачається, що Україна одержить вакцину Astra Zeneсa.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися