Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 грудня 2020, 8:43

Маск втратив $9 мільярдів у перший день торгів Tesla

Статки засновника Tesla Ілона Маска знизилися на $8,8 млрд за підсумками понеділка, 21 грудня — першого дня, коли виробник електрокарів торгувався як компанія з індексу S&P 500. Про це пише investory з посиланням на дані рейтингу мільярдерів Forbes Real-Time.

Статки засновника Tesla Ілона Маска знизилися на $8,8 млрд за підсумками понеділка, 21 грудня — першого дня, коли виробник електрокарів торгувався як компанія з індексу S&P 500.
Фото: repost.uz

Передісторія

21 грудня перед початком торгів акції Tesla увійшли до індексу S&P 500, замінивши там інвестиційний фонд нерухомості Apartment Investment & Management.

Частка Tesla в індексі становить понад 1%. На закритті торгів напередодні капітал Маска оцінювався у $144,7 млрд. Він повернувся на третю сходинку у рейтингу найбагатших людей світу, випереджаючи Білла Гейтса та відстаючи від Джеффа Безоса та найбагатшої людини Європи Бернара Арно.

Читайте також: Невдалий дебют. Акції Tesla впали на 6% на перших торгах після включення в S&P 500

У перший день торгів акції Tesla подешевшали на 6,5%, хоча за останній рік вони злетіли на 711%. Як зазначає Financial Times, у понеділок компанія стала лідером падіння на ринку США, однак розпродаж торкнувся майже всіх американських паперів.

«Інвестори були стурбовані новинами про новий штам коронавірусу, виявлений у Великій Британії», — наголошує видання.

До індексу S&P 500 Tesla вдалося потрапити не відразу. Аналітики припускали, що комітет S&P Dow Jones Indices включить компанію до індексу ще у вересні 2020 року. Але цього не сталося, а комітет не розкрив причини свого рішення. Утім, підприємство увійшло до індексу з другої спроби, про що стало відомо 16 листопада.

Читайте також: Чому Tesla може обвалити S&P 500

Засновник компанії ще на початку грудня попереджав про ймовірний обвал паперів Tesla.

«Якщо подивитися на нашу фактичну прибутковість, то вона дуже низька — близько 1% за минулий рік. Інвестори чекають на наш майбутній прибуток, і якщо вони вирішать, що ми не зможемо його отримати, наші котирування моментально впадуть — як суфле від удару кувалдою», — написав Маск у листі, розісланому співробітникам компанії.

Коментарі - 4

+
+31
bonv
bonv
23 грудня 2020, 10:26
#
Корекція:) Навіть не зауважив - Маск:)
+
+15
Bart Simpson
Bart Simpson
23 грудня 2020, 10:50
#
Так состояние снизилось или Маск потерял?)) Ау! Ведущее финансовое издание
+
+14
Иво Бобул
Иво Бобул
23 грудня 2020, 11:36
#
От кому то повезет .. тому кто найдет то шо Маск потерял  )
+
+15
preyvanamor
preyvanamor
23 грудня 2020, 11:57
#
Як можна втратити те, чого не маєш??
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися