Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 грудня 2020, 9:58

Американська компанія придбала український стартап AxDraft

Міжнародна legaltech-компанія Onit придбала український стартап в області юридичних технологій AxDraft. Про це повідомляє AIN.ua.

Міжнародна legaltech-компанія Onit придбала український стартап в області юридичних технологій AxDraft.
Фото: investory.news

Що відомо про AxDraft

AxDraft — це SaaS-платформа для автоматизації юридичних документів, яка охоплює весь життєвий цикл контрактів від створення на основі шаблону, до редагування, узгодження та підписання.

У 2019 році стартап оцінили в $10 млн. Наразі сума угоди не розголошується, проте, за словами співзасновника й головного виконавчого директора AxDraft Юрія Заремби, це багатомільйонна транзакція.

Читайте також: Український стартап RetargetApp залучив $2,4 мільйона інвестицій

У компанії розповіли, що AxDraft допомагає юристам і бізнес командам мінімізувати рутину в юридичних процесах і прискорити роботу з документами на 80%. До речі, з моменту заснування до продажу стартапу пройшло три роки.

Компанія Onit автоматизує робочі процеси як для юридичних, так і для бізнес-команд. Наразі компанія має офіси у США, Великій Британії та Новій Зеландії та налічує понад 300 працівників.

Нагадаємо

У лютому 2020 року американська дизайн-компанія Abstract купила український стартап Flawless App.

Коментарі - 8

+
0
aktibuhs
aktibuhs
18 грудня 2020, 12:14
#
Не интересно, интересно будет, когда будет новость аля «Украинская компания »КОМПАНИЯ« купила калифорнийский стартап »StartUp«»
+
0
JackLondon
JackLondon
18 грудня 2020, 13:22
#
Вам може і не цікаво, а іншим цікаво. То нормально ;)))
+
+10
SergValin
SergValin
18 грудня 2020, 13:19
#
Очередной «украинский стартап» с Нью-Йоркской пропиской и двумя дочерними конторами в Украине и Латвии. Латвия, как я понимаю, обеспечивает присутствие в ЕС, а Украина — дешёвых разработчиков.

Интересно, как скоро такие «украинские стартапы» перестанут называть «украинскими»?
+
+15
JackLondon
JackLondon
18 грудня 2020, 13:23
#
Було би в Україні верховенство права, то звідси би ніхто не втікав... А який смисл тут залишатися, якшо в любий момент в тебе можуть все віджати...
+
0
SergValin
SergValin
19 грудня 2020, 8:16
#
Причины того, что украинцы открывают компании в США, а не в Украине — это уже совершенно отдельный вопрос.

Я же говорю только о фактическим приписывании Украине чужих успехов. В данном случае речь идёт о американской компании, зарегистрированной в Нью-Йорке, которая была продана другой американской компании, зарегистрированной в Хьюстоне. При этом первую называют «украинским стартапом», хотя к Украине она не имеет вообще никакого отношения, кроме бывших хозяев и руководителей, которые являются эмигрантами из Украины. Налоги с этой конторы Украина и не получала, и не будет получать. Деньги от продажи в Украину не попадут (разве что в виде небольшого перевода родственниками). И ещё неизвестно, оставят ли новые владельцы украинский «офис разработки».

+
0
JackLondon
JackLondon
19 грудня 2020, 18:01
#
Та ви самі собі суперечите. Ви самі сказали, що засновники з України і офіс розробки в Україні. Відповідно і податки якісь тут теж платилися.
Так чому не можна назвати себе українським стартапом?
За вашою логікою, якщо зараз розбиратися, хто де які має представництва і офшори, то ми так ні одного великого бізнесу не найдем, щоб був чисто українським. І чому - я вже вище написав)
+
0
SergValin
SergValin
19 грудня 2020, 18:29
#
Эдак и Самсунг, например, можно украинской компанией назвать, у них тоже есть офис разработки в Украине ;-)
+
0
JackLondon
JackLondon
19 грудня 2020, 18:47
#
Точно по тій же логіці (засновники - корейці) їх часто називають корейською компанією. Хоч вони і мають офіс розробки в Україні :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися