Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 грудня 2020, 15:51

Ілон Маск хоче подвоїти капіталізацію SpaceX

Американська аерокосмічна корпорація SpaceX проводить з інвесторами переговори щодо нового раунду фінансування. Як засновник компанії, Ілон Маск планує залучити стільки грошей, щоб збільшити її капіталізацію у два рази – до 92 мільярдів доларів, повідомляє lblv.

Американська аерокосмічна корпорація SpaceX проводить з інвесторами переговори щодо нового раунду фінансування.
Фото: LBLV

Раунд фінансування, який відбувся у серпні, допоміг залучити 1,9 мільярда доларів. Тоді аерокосмічну компанію оцінили в 46 мільярдів доларів, що автоматично підняло SpaceX на третю сходинку в списку найбільших світових «єдинорогів» (стартапи, які оцінюються вище мільярда доларів).

Залучені кошти будуть спрямовані на дослідження і розробки, які пов'язані з проектами Starship (ракета-носій) і Starlink (сервіс супутникового інтернету).

За прогнозами, раунд фінансування може завершитись у січні 2021 року. При цьому переговори тільки почалися, і немає гарантії того, що інвестори зможуть вкласти саме загадану Ілоном Маском суму. З 2002 року компанія SpaceX отримала від інвесторів 5,7 мільярда доларів.

Цей рік для дітища Маска був успішним. SpaceX виконала для NASA перший регулярний політ на МКС. Був підписаний контракт на будівництво зорельота, який відправиться на Місяць. Як стало відомо lblv, Пентагон замовив Ілону Маску розробку військових супутників. Також SpaceX активно займається проектом супутникового широкосмугового інтернету, який зможе відкрити доступ до мережі для користувачів з будь-якої точки світу. Вже запущено 700 супутників із запланованих 30 тисяч.

Рита Котова, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін