Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2020, 9:10

Один з найстаріших банків Європи випустив криптовалюту, прив'язану до курсу євро

Один з найстаріших європейських банків Bankhaus von der Heydt (BVDH) повідомив про запуск в мережі Stellar нового стейблкоїна EURB. Ціна активу прив'язана до курсу євро. Про це пише 24 канал з посиланням на Cointelegraph.

Один з найстаріших європейських банків Bankhaus von der Heydt (BVDH) повідомив про запуск в мережі Stellar нового стейблкоїна EURB.
Фото: ru.u.today

Стейблкоїн EURB — перша стабільна криптовалюта, яку випустив банк. Під час запуску цифрової валюти банк співпрацював з компанією Bitbond, яка займається токенізацією активів.

Стейблкоїн EURB: як буде працювати новий актив

Представники банку повідомили, що актив повністю регулюється. Вільного доступу до торгівлі стейблкоїном на криптовалютних біржах не буде через за вимоги щодо ідентифікації користувачів і низки  норм самого регулятора. Для того, щоб купити EURB, клієнт повинен відкрити депозит на ескроу-рахунок в банку BVDH.

Читайте також: Найбільший банк Сінгапуру запустить біржу для торгівлі криптовалютами

Вже зараз розробники фінансових додатків можуть використовувати стейблкоїн для оперативних платежів. Завдяки Bitbond банк зберігає за собою повний контроль над EURB, в його обов'язки буде входити випуск і знищення монет.

«Ми співпрацюємо з Bitbond і Stellar саме через спрощення процедури випуску та управління активами, що функціонують на основі блокчейна Stellar»,
— зазначив директор BVDH Філіп Доппельхаммер.

Переваги EURB

За словами топ-менеджера банку, головною метою при випуску EURB було використання стейблкоїна для здійснення міжнародних платежів клієнтами компанії SatoshiPay. Також цей актив може зацікавити і інші банки.

Банкам не дуже зручно працювати з стейблкоїнами, як, наприклад, Tether або USDC, оскільки є ризики втручання сторонніми компаніями. Останні вважають за краще цифрові активів банків, що також стосується і інституційних інвесторів",
— зазначив генеральний директор Bitbond Радослав Альбрехт.

Передісторія

Нагадаємо, на початку грудня глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард заявила, що стейблкоїни є загрозою для фінансової стабільності.

Читайте також: Криптовалюта співзасновника Apple Стіва Возняка зросла на 1250% за 4 дні

Що таке стейблкоїн

Це криптовалюта з фіксованою вартістю, що не піддається стрибкоподібним змінам, на відміну від ціни токенів інших мереж. Основна мета випуску стейблкоїна — надати можливість людям здійснювати щоденні платежі на блокчейні.

В теорії кожен стейблкоїн може замінювати собою звичайну валюту. Тобто цей актив повинен функціонувати як розрахункова одиниця, яку можна використовувати для покупки і продажу товарів і послуг, бути засобом заощадження і накопичення капіталу.

Читайте також: Чому дорожчає біткоїн

Однак, щоб це стало реальним, стейблкоїн повинен бути забезпеченим чимось (прив'язаний, наприклад, до золота, нафти, курсу валют і т.п.).

Коментарі - 5

+
+30
aktibuhs
aktibuhs
14 грудня 2020, 10:08
#
Очень странный этот стейблкоин. Для его приобретения необходимо внести депозит в банк, предварительно зарегистрировавшись там, и судя, по тому как я понял, можно будет перекинуть эти деньги только обладателям подобного счета.

и чем это отличается от перекидывания денег с карты на карту через приложение? только тем что теперь это будет происходить с другим бэк-эндом и более крутым названием? или комиссии не будет? (но тогда за счет чего будут поддерживать этот стейблкоин?
+
0
54022684
54022684
14 грудня 2020, 12:05
#
Главный вопрос - зачем вообще оно нужно когда есть eurt/usdt?
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
14 грудня 2020, 19:11
#
Перечитай статтюУважніше\\відповідь міститься
+
0
ototo
ototo
14 грудня 2020, 13:18
#
Главная задача как указано в статье заменить международные переводы, которые теперь будут проходить за 5 сек. У Swift это до 5 рабочих дней. Как-то так.
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
14 грудня 2020, 19:10
#
УмнікОтото,ти про шо???обидва комента про інше)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися