Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2020, 20:21

Головне за тиждень: як купити акції світових гігантів і не потрапити в пастку до банкрутів, народний рейтинг банків і депозитний огляд

Акції Tesla і Facebook продаватимуть в Україні: чи варто їх купувати тут
Цього тижня у ЗМІ з’явилась інформація про допуск до обігу на території України акцій 6 американських компаній. Це означає, що їх можна буде купити на вітчизняній фондовій біржі. «Мінфін» розібрався, чи будуть вигідними такі «домашні» покупки.

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 6%
Правління Національного банку ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних. Про це під час монетарного брифінгу заявив голова НБУ Кирило Шевченко.

Мінфін залучив на аукціоні ОВДП 15,9 мільярда
Міністерство фінансів 8 грудня залучило до бюджету 15,963 млрд грн від розміщення облігацій внутрішньої державної позики.

Що відбувається з акціями компанії-банкрута: головне для інвестора
Цього року збанкрутувала найбільша за останні 10 років кількість публічних компаній. І це ще не межа: друга хвиля корпоративних банкрутств може припасти на середину 2021 року. Як не стати власником акцій збанкрутілої компанії, розбирався «Мінфін».

Чи допоможе НБУ збільшити заробітки власникам депозитів
За два тижні максимальна ставка за депозитами в національній валюті на рік у невеликих банках знизилася на 0,5% річних. Що пропонують вкладникам фінустанови з депозитним портфелем до 1 млрд грн, читайте у свіжому огляді «Мінфіну».

Де банки «ховають» реальні комісії і як списують гроші з карток
Туманні умови кредитних договорів, нав'язливий банківський сервіс або, навпаки, повне ігнорування потреб клієнта — проблеми, які не сходять зі сторінок наших форумів. «Мінфін» розбирався, на що скаржилися клієнти банків у листопаді і як фінустанови залагоджували конфлікти.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися