Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 грудня 2020, 14:54

Ринок нафти падає після публікації нового звіту API

Американський інститут нафти (API) повідомив про тижневе зростання запасів сировини на 1,14 млн барелів. Публікація свіжих даних Американського інституту нафти спровокувала падіння цін на Brent і WTI, повідомляє Reuters.

Ринок нафти падає після публікації нового звіту API
Фото: interfax.az

Згідно з даними торгів, вранці 9 грудня лютневі ф’ючерси на Brent подешевшали до $48,67 за барель (-0,35%). Водночас вартість січневих ф’ючерсів на WTI впала на 0,26% і досягла $45,48 за барель.

Статистика API

За даними API, з 30 листопада по 4 грудня цього року запаси сировини в США зросли на 1,14 млн барелів. Експерти API повідомляють також про збільшення обсягів бензину та дистилятів у сховищах. Аналітики, опитані S&P Global Platts, прогнозують, що відомство оголосить про зниження обсягів нафти на 700 тис. барелів, а також про збільшення запасів бензину на 2,2 млн і дистилятів – на 1,2 млн барелів.

Читайте також: Нафта дорожчає п'ятий тиждень поспіль. Барель Brent уже коштує майже $50

Прогноз Міненерго США

Експерти переглянули прогноз вартості Brent у 2020 році у бік збільшення: замість очікуваних раніше $40,61 за барель, аналітики відомства прогнозують середню ціну на рівні $41,43.

У 2021 році, за підрахунками Міненерго, вартість бареля Brent становитиме $48,53 за барель нафти.

Також прогнозується зростання нафти марки WTI: наприкінці року вона коштуватиме $38,96, а у 2021-му – $45,78 за барель.

Раніше

  • Ціни на нафту впали у понеділок, 7 грудня, на фоні тривалого зростання нових випадків захворюваності на коронавірусну хворобу у світі. При цьому у п’ятницю, 4 грудня, торги завершилися на максимумі з березня поточного року.
  • Нафта дорожчає на фоні успішного тестування потенційних вакцин. Оптимізм, пов’язаний з успіхом у розробці вакцин, привів до зростання цін на нафту майже на 27% у листопаді.

Інвестиції в компанії індексу S&P 500 з фондом «Ярослав Мудрий»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися