Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2020, 14:55

Акції Тесла за рік зросли на 663%

Ще у січні капіталізація виробника електрокарів Tesla була близько 100 мільярдів доларів. Зараз, перед тим як її внесуть до індексу S&P 500, компанію оцінюють в 600 мільярдів доларів. В індексі компанія Ілона Маска буде на шостому місці за величиною активів, повідомляють в LBLV.

Ще у січні капіталізація виробника електрокарів Tesla була близько 100 мільярдів доларів.
Фото: LBLV

З початку цього року цінні папери виробника електрокарів виросли в ціні на 663%. Одним із драйверів зростання стала новина про те, що компанію додадуть до індексу S&P 500 одним етапом, а не у два, як це повідомлялось раніше.

У Tesla немає конкурентів за ринковою вартістю серед автовиробників. Наприклад, капіталізація Toyota становить «всього» 193 мільярда доларів.

Якщо розглядати зростання капіталізації Тесла, то це відбувалося поетапно. В середині січня вона становила 100 мільярдів доларів, наприкінці червня – 200 мільярдів доларів, а до середини липня піднялась до 300 мільярдів доларів. Майже через місяць вартість компанії зросла до 400 мільярдів доларів. Ще через 2 місяці аналітики зафіксували зростання капіталізації до 514 мільярдів доларів.

Побачивши таке зростання, оператор індексу S&P 500 прийняв рішення проконсультуватися з інвесторами щодо того, додавати компанію в індекс декількома траншами або одним відразу. Цінні папери спочатку будуть у портфелях фондів, які відстежують індекс, а після цього перейдуть до керованих фондів і приватних інвесторів.

Аналітики LBLV вважають, що це додасть компанії ще більшої популярності, допоможе у реалізації великих планів і досягненні нових рекордів.

Максим Соколов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін