Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 грудня 2020, 11:32

Міжнародний ринок: Долар впав до багаторічних мінімумів

Протягом семи місяців долар США падав по відношенню до інших основних валют і в грудні продовжить цю тенденцію. Про це йдеться в даних Bloomberg Dollar Spot Index.

Протягом семи місяців долар США падав по відношенню до інших основних валют і в грудні продовжить цю тенденцію.
Фото: quote.rbc.ru

Падіння долара

Індекс відстежує динаміку курсу долара по відношенню до десяти інших валют. У 2020 році він впав більш ніж на 8% по відношенню до швейцарського франка і на 4% — до ієни, пише Bloomberg.

Що з іншими валютами

Австралійський і канадський долари, а також корейська вона на цьому тижні досягли найвищих рівнів більш ніж за два роки, а швейцарський франк знаходиться на найвищому рівні з січня 2015 року, повідомляє агентство.

У четвер, 3 грудня,євро досяг позначки $ 1,2125 — кращого показника з квітня 2018 року.

Читайте також: Курс євро до долара досяг позначки 1,20 вперше за два роки

Як зазначає Bloomberg, оптимізм з приводу переговорів про стимулювання економіки США, ставки на успішне впровадження вакцин проти covid-19 і відновлення економіки Китаю стимулюють очікування глобального економічного зростання і зниження долара США.

Частина гравців на американському фондовому ринку вважає, що курс долара продовжить падати, а Федеральна резервна система буде утримувати ставки на низькому рівні протягом багатьох років, пише агентство.

2 грудня глава ФРС Джером Пауелл оголосив, що резервна система залишить низькі ставки поки економіка «явно не подолає небезпеку», викликану пандемією коронавірусу.

Старший валютний стратег Malayan Banking в Сінгапурі Крістофер Вонг заявив, що плавне розгортання вакцини найближчим часом може прискорити відновлення зростання економіки і закріпити слабкість долара. На його думку, вигоду з цієї ситуації можуть витягти австралійський долар і вона.

Відео: Прогноз курсу на грудень 2020: Чи буде обвал гривні в кінці року

В Credit Suisse Group AG прогнозують, що євро може зрости до $ 1,25 до кінця 2021 року.

У Goldman Sachs Asset Management вважають за краще шортити долар проти юаня, тобто ставити на падіння американської валюти. В інвестиційній компанії вважають, що євро та ієна будуть і далі рости.

Morgan Stanley і Citigroup також вважають, що долар ослабне.

Індекс долара — співвідношення долара до шести інших великих валют — скоротився в листопаді до 92,03. Він впав до найнижчого показника за два з половиною роки — мінімуму квітня 2018.

Бажаєте знати про валюту більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 6

+
+53
vlad9486
vlad9486
3 грудня 2020, 11:46
#
Почему батя пьет водку, а мне не дает. Почему США можно эмитировать деньги, а нам нельзя... И США тоже не следовало бы, но кто-то очень хотел переизбраться.
+
+32
rredrred
rredrred
3 грудня 2020, 12:54
#
Кто вам сказал что вам нельзя? гривна успешно падает когда её больше чем экономика может переварить так же как и каждую из валют, и гривна падает вместе с долларом к другим валютам и к доллару проседает по немногу. итог, гривны больше чем объём отечественных товаров, которые торгуются в гривне
+
+5
vlad9486
vlad9486
3 грудня 2020, 14:20
#
Все зависит от цели. Это если для вас цель -- не подешеветь к доллару, тогда можно немного. Но хотелось бы, чтобы монетарная политика в первую очередь обеспечивала устойчивый (даже если медленный) экономический рост. И целилась на более длинные промежутки времени, чем до нового года.
+
+12
Altei
Altei
3 грудня 2020, 15:49
#
Именно поэтому хоть немного думающие люди возмущались, когда гривну необоснованно укрепили до 23 и преподнесли как досягнення. Мы от этого «досягнення» до сих пор отойти не можем…
+
+5
vlad9486
vlad9486
3 грудня 2020, 16:50
#
Досягнення было в 2014 когда отпустили курс. В 2019 никто специально гривну не укреплял. В 2018-2019 сушили инфляцию и достигли успеха. Это по настоящему большое достижение. Курс никто не таргетировал.
+
+22
AnnaGerman
AnnaGerman
3 грудня 2020, 15:58
#
Этого и добивались США и их ФРС . Доллар не будут держать . А капиталы пойдут в акции . Преимущественно. В паевые фонды , фьючерсы, на рынки развивающихся стран.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися