Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 грудня 2020, 8:22

Найкращий відгук листопада: скільки заробив ОТП Банк на «безвідсотковому» кредиті

Редакція «Мінфіну» за традицією визначила автора найкращого відгуку місяця. У листопаді ним став клієнт ОТП Банку під ніком iona43, який отримає за нього 3 тис. грн.

Безвідсотковий кредит, взяти кредит, гроші в кредит, ОТП Банк, відгуки клієнтів, послуги банку
фото: loando.ua

Автор відгуку розповів про свій досвід отримання «безвідсоткового» кредиту в банку і скільки врешті-решт йому довелося заплатити за користування грошима.

Звідки взялася «прострочка»

«Брал микрозайм, кредит — не скажу точно, как правильно называется — 1000 грн. Был на море и немного не рассчитал наличные. Воспользовался кредитной картой — снял в банкомате эту сумму. Рассчитывал вернуть деньги буквально через две недели по приезду домой», — пише клієнт ОТП Банку.

За його словами, до цього кілька разів дзвонили співробітники банку і розповідали про цю можливість і переваги кредитної картки. На практиці все виявилося не так.

«Я погасил эти 1000 грн через две недели — перевел деньги с зарплатной карточки на кредитную. Но ровно через месяц мне начислили какие-то 10-20 грн, как я понял позже, за возможность пользования кредитом и штраф к просрочке на 10 гривен — еще 25 грн», — розповідає користувач під ніком iona43.

Читайте також: Найкращий відгук жовтня: іпотека не для всіх або $500 коту під хвіст

У скільки обійшовся «безвідсотковий» кредит

Клієнт все погасив. Але через місяць історія повторилася. У службі підтримки на запитання про причини того, що сталося, відповіли: спробуйте покласти на кредитну картку більше грошей, ніж необхідно.

В результаті клієнт ОТП Банку, взявши «безвідсотковий» кредит розміром 1 тис. грн, додатково витратив ще 100 грн — 10% від суми позики і 3 місяці, щоб її «закрити».

«Вывод, который сделал для себя отдельно: никогда не верить «рекламным» звонкам от банка и звонить в службу поддержки самостоятельно — проверять данные», — радить автор відгуку.

Читайте також: Найкращий відгук вересня: доведи, що це твій номер телефону

Правила конкурсу «Найкращий відгук місяця»

З 1 червня 2020 року діють нові правила конкурсу. Приз за найкращий відгук місяця — 3 тисячі гривень. Також встановлюються критерії, яким повинні відповідати відгуки, щоб потрапити в число претендентів на звання «найкращий».

  1. Відгук повинен бути написаний на основі особистого досвіду спілкування з банком або використання банківських продуктів.
  2. Описаний досвід має бути корисним для інших клієнтів банку.
  3. У відгуку може бути описаний як негативний, так і позитивний досвід користувача.
  4. Оптимальний обсяг коментаря — до 2-2,5 тисячі знаків.

Більше про правила «Найкращого відгуку місяця» читайте тут.

Коментарі - 5

+
+74
vitaliy17
vitaliy17
3 грудня 2020, 10:47
#
С ОТП у меня тоже есть история. Был у меня кредите в ОТП ануитет, платежи раными частями и вот однажды при погашении, после того как я озвучил сумму которую хочу внести, операционист мне говорит, да такая сумма плюс на 10 копее больше. Внесите немного больше. Я внёс, закинул на 10 гривен больше.

В следующем месяце смотрю сумма моего ежемесячного платежа увелиилась на 2 гривны (внимание по договору ануитет!).

Звонил оператору, пытался выяснить откуда пошло увеличение суммы при ануитете, в ответ — «Вы внесли больше средств, система автоматически расчитала следующий платёж». Я говорю по договору ануитет, как может измениться платёж ??

Ответ тот же «Вы внесли больше средств, система автоматически расчитала следующий платёж» :)

Вывод такой, ни колцентру, ни менеджеры ОТП Вам помочь не смогут, тот самы магический атомат работает независимо от них и вешь сама в себе к которой допускают лишь избраных.
+
+41
bonv
bonv
3 грудня 2020, 11:15
#
Рекламу про кредити треба читати навпаки. Не «Візьми кредит! Нема проблем!», а «Нема проблем? Візьми кредит!»
+
+32
bonv
bonv
3 грудня 2020, 11:14
#
Никогда не верить «рекламным» звонкам от банка - 100%
+
+42
bonv
bonv
3 грудня 2020, 11:14
#
Взяте в кредит щастя виявилось маленьким і підленьким..
+
+9
Indis
Indis
4 грудня 2020, 0:53
#
Не вже ті, хто беруть кредит в укр.банках, досі не знають, що після погашення кредиту необхідно взяти довідку з банку, де з мокрою печаткою буде написано, що кредит повернутий в повному обсязі, зауважень до боржника немає?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися