Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 грудня 2020, 14:52

Кабмін скасував карантин вихідного дня. Діятимуть обмеження «помаранчевої зони»

Кабінет міністрів відмовився від карантину вихідного дня: на вихідних і в будні діятимуть обмеження «помаранчевої» зони на території всієї країни. Про це під час засідання уряду 2 грудня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Кабінет міністрів відмовився від карантину вихідного дня: на вихідних і в будні діятимуть обмеження «помаранчевої» зони на території всієї країни.
Фото: rbc.ua

Порятунок карантином

«Спостерігається вирівнювання ситуації із зайнятості ліжок, яка вже місяць тримається на постійному рівні 27 – 28 000 зайнятих хворими ліжок. Це дозволяє нам зняти саме ці обмеження. У вихідні та будні діятимуть обмеження «помаранчевої» зони на території цілої країни», – наголосив Шмигаль.

За його словами, Україна отримала позитивний ефект від запровадження обмежень у вихідні дні.

Читайте також: У Кабміні визначилися з остаточними датами локдауна — ЗМІ

Що з локдауном

Також Шмигаль повідомив, що Кабмін зараз напрацьовує найбільш збалансоване рішення щодо можливого локдауну, зокрема, провели опитування серед мерів міст та керівників обласних державних адміністрацій.

«Голови міст обласного значення та керівники ОДА спільні в позиції щодо повної заборони або введення часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків. Майже 90% опитаних мерів підтримали повну заборону щодо проведення концертів», – розповів він.

Водночас Шмигаль зауважив, що майже 60% представників органів місцевого самоврядування підтримують встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Нагадаємо

В Україні з 14 листопада було введено карантин вихідного дня: обмеження діяли з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 4

+
0
Igor100
Igor100
2 грудня 2020, 16:29
#
Вот с многим согласен, но «Елка», это как «пир во время чумы»... У нашего народа традиция ходить по «елкам», зачем провоцировать? Чтобы потом ограничивать? Или так, деньги с местных бюджетов, выгодны «на елки», так на борьбу с КОВИД их направьте, а не «под видом, якобы для людей», преследуются возможные другие цели..., это так, мысли в слух, на уровне предположений, ведь у нас самая честная местная власть в Мире, от души хотят «елку людям»....
+
+55
AleksandrBank
AleksandrBank
2 грудня 2020, 16:44
#
Хух, статистика упала заболевания, дай Бог спадет еще. Но  но локдаун на 3 недели - вопрос открытый
+
+15
Igor100
Igor100
2 грудня 2020, 17:01
#
Александр, полностью с Вами согласен!!!! Но меня эти «елки задели», тут локдаун рассматривается, а во время локдауна, не Дай Бог конечно!!!!, будут «елки людей провоцировать», все закрыто, но зато «на елки будут люди прорываться в определенные часы».... Искренне желаю нашей стране, избежать полного Локдауна, потому что ,  тогда будет многим «не до елок»....
+
+11
Італій .
Італій .
2 грудня 2020, 19:05
#
Непрофаны и нелохи отменили то чем боролись с вирусом.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися