Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 грудня 2020, 9:23

У Goldman Sachs розповіли, коли почнеться вакцинація від covid-19

До осені 2021 року понад 70% жителів розвинених країн будуть вакциновані від коронавірусу. Такий прогноз дає інвестиційний банк Goldman Sachs, пише Ліга.

До осені 2021 року понад 70% жителів розвинених країн будуть вакциновані від коронавірусу.
Фото: delo.ua

Як моделювали графік

Економісти змоделювали графік вакцинації, спираючись на оцінки пропозиції вакцин провідних розробників Pfizer і BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Novavax і Johnson & Johnson.

Згідно із прогнозом Goldman Sachs, першими отримають вакцину ті групи населення, які схильні до найвищого ризику в США. Це станеться вже в середині грудня.

Читайте також: Американську вакцину від Pfizer почали чартерами поширювати по світу

Користь від появи вакцини жителі США і Канади відчують в першому кварталі 2021 року. До цього часу вакцинацію пройде половина населення цих країн.

Грунтуючись на заяві глави Європейської комісії Урсули фон дер Ляйен, економісти прогнозують, що Європейське агентство з лікарських засобів санкціонує вакцини до кінця цього року.

Масова вакцинація в ЄС, Японії і Австралії очікується в травні, в Великобританії — в березні.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч

У Goldman Sachs прогнозують, що не раніше жовтня наступного року має стартувати вакцинація дітей у віці до 12 років, після того як ближче до середини року виробництво вакцин стане масовим.

Коли вакцина приїде в Україну

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозували, що першу партію успішно випробуваної і зареєстрованої вакцини від коронавируса covid-19 Україна зможе отримати в другому кварталі 2021 року.

Крім того, Україна розраховує на 8 млн доз вакцини в рамках глобальної ініціативи COVAX. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, масову вакцинацію в Україні почнуть навесні 2021 року.

Степанов стверджує, що вакцини, отриманої в рамках COVAX, вистачить лише для 20% населення України. При цьому згідно з результатами дослідження Research & Branding Group, 50% українців не погодилися б на безкоштовну вакцинацію від коронавірусу, але погодився б кожен третій (35%).

Раніше повідомлялося

  • Як стало відомо, перші проміжні результати випробувань показали, що вакцина, розроблена американським фармацевтичним гігантом Pfizer Inc спільно з німецькою компанією BioNTech, більш ніж на 90% ефективна.
  • Після цієї заяви фондові ринки по всьому світу відреагували стрімким зростанням. Ціни на золото та інші дорогоцінні метали різко пішли вниз.
  • Американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. була заснована в 1849 році і з тих пір є одним зі світових лідерів ринку.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 4

+
+25
Все буде Україна
Все буде Україна
2 грудня 2020, 9:54
#
А шо Укрина развитая страна?Не,ну корупция развита,а,что еще?
+
+15
Chicago79
Chicago79
2 грудня 2020, 10:37
#
Так вот и будут вакцинироваться в последнюю очередь. Будем ждать пока на халяву або хтось допоможе.
+
0
Makc Mark
Makc Mark
2 грудня 2020, 11:41
#
Ага на халяву! Чтоб потом перепродать!
+
+45
Все буде Україна
Все буде Україна
2 грудня 2020, 10:52
#
Так мы же всю жизнь так делаем)«ждем что кто то допоможе».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися