Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 грудня 2020, 10:19

Bloomberg дізнався терміни перенесення IPO «дочки» Alibaba. Воно пройде не раніше 2022 року

Шансів на те, що Фінтех Ant Group — дочірня компанія китайського гіганта Alibaba, проведе первинне розміщення акцій у наступному році, стає все менше. Про це пише РБК з посиланням на Bloomberg.

Шансів на те, що Фінтех Ant Group — дочірня компанія китайського гіганта Alibaba, проведе первинне розміщення акцій у наступному році, стає все менше.
Фото: rbc.ru

Причина перенесення IPO

Китай переглядає правила регулювання Фінтех-індустрії, при цьому Ant все ще перебуває на ранніх етапах вивчення змін, необхідних для виконання вимог регулюючих органів.

З урахуванням того, що виконання вимог китайських регуляторів потребують великого обсягу роботи, а деякі правила ще не визначені, IPO Ant Group може відбутися не раніше 2022 року, повідомило агентство з посиланням на представників регулюючих органів. Представник Ant відмовився від коментарів агентству.

Юристи, які раніше брали участь в лістингу Ant заявляли Financial Times, що процес виконання вимог китайських регуляторів і складання нового проспекту для IPO на біржі в Гонконгу може зайняти не менше півроку. Керуючий фондом інвестиційної компанії Polar Capital Джеррі Ву сказав FT, що найближчим часом IPO компанії Ant Group чекати не варто, так як перенесення займе шість-дев'ять місяців або навіть рік-два.

Читайте також: Скасування IPO Ant Group: чому зірвалася найбільша операція в світі

Призупинення лістингу Ant Group китайською владою може знизити вартість компанії вдвічі, повідомив раніше Bloomberg з посиланням на переглянуту оцінку аналітиків. Вартість Ant Group перед IPO, за даними агентства, оцінювалася в $280 млрд.

Передісторія

Розміщення Ant Group обіцяло стати рекордним в історії фондового ринку. Воно повинно було перевершити за обсягом розміщення IPO нафтової компанії Saudi Aramco ($25,6 млрд).

Китайська компанія планувала залучити більше $34 млрд. Торги акціями повинні були початися 5 листопада одразу на двох біржах — в Гонконзі і в Шанхаї. Попит на папери Фінтех-компанії був ажіотажним — обсяг заявок на Шанхайській біржі досяг $2,8 трлн.

Читайте також: 8 головних IPO восени, на які варто звернути увагу

Однак китайські торгові майданчики припинили процедуру IPO за два дні до запланованого розміщення.

Ant повідомила, що первинне розміщення акцій було призупинено, оскільки компанія може не відповідати вимогам лістингу або розкриттю інформації. Це було пов'язано, зокрема, зі змінами регулювання в Китаї в сфері Фінтеху.

Акції китайської компанії Alibaba, якій належить третина Ant, після цієї новини втратили більше 8%.

Читайте також: Майданчик онлайн-продажів Allegro провів  найбільше IPO в історії Польщі

Інвестиції в технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом «Отаман»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися