Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 листопада 2020, 17:11

Ощадбанку заважають одержати компенсацію за втрати в Криму

Державний Ощадбанк стурбований судовим рішенням, яке може стати на заваді отриманню від Росії компенсації за заподіяні збитки через анексію пів острова Крим. Про це пише пресслужба банку.

Ощадбанку заважають одержати компенсацію за втрати в Криму
Фото: ugorod.crimea.ua

Що відбувається

Ощадбанк вкрай стурбований ситуацією навколо процедури виконання в Україні рішення Міжнародного комерційного арбітражу — Арбітражного трибуналу у справі за позовом Ощадбанку до Російської Федерації, згідно з яким банку присуджена компенсація понад $1,3 млрд.

Приводом для цього стало ухвалення Верховним судом до розгляду апеляційної скарги ПАТ «Фортуна» на постанову Київського апеляційного суду, згідно з яким Ощадбанку надано дозвіл на примусове виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу.

Читайте також: Ощадбанк виграв у росіян справу по бренду «Сбербанк»

«На нашу думку, це рішення Верховного суду не відповідає чинному законодавству через недотримання процесуальних термінів, а також через те, що скарга подана особами, які не брали участь у справі і не мають права оскаржувати відповідний дозвіл. Фактично йдеться про те, що держбанк усувають від розподілу коштів, отриманих після продажу 99,77% акцій Промінвестбанку», — підкреслює пресслужба Ощадбанку.

Як наслідок, виконання рішення міжнародного арбітражу на суму понад $1,3 млрд під загрозою зупинки.

Ощадбанк, 100% акцій якого належить державі, в результаті неправомірних дій може втратити понад 200 млн грн.

«Вважаємо, що судову систему України використовують для нанесення шкоди інтересам держави та Ощадбанку. Зазначені протиправні дії кидають тінь на вітчизняну судову систему і створюють ризики для інвестиційного клімату в країні», — заявляє Ощабанку.

Читайте також: Коли Фонду гарантування вкладів повернуть 120 млрд

Нагадаємо

Ощадбанк виграв у Міжнародному арбітражі у Російської Федерації $1,3 млрд компенсації за збитки, заподіяні внаслідок анексії Криму.

Сума відшкодування становить $1,3 млрд плюс відсотки, які будуть нараховуватися з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації.

Рішення задовольнити вимогу про компенсацію збитків Ощадбанку, заподіяних в результаті анексії Криму з боку РФ, ухвалив Арбітражний суд у Парижі 26 листопада 2018 року.

Заробіток на онлайн-МФО до 20% річних у гривні

Коментарі - 2

+
+30
tarick
tarick
30 листопада 2020, 19:36
#
Нельзя «бросить тень» на черную дыру, которой является судебная система Украины.
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
1 грудня 2020, 5:14
#
Как говорится, обещанного 3 года ждут. Ещё годик подождать осталось. Чего так суетитесь раньше времени? А чё, Ощадбанк самый умный? А Приват и Укрэксим с Укргазбанком ( усе банки государственно-народно-национал-патриотические с АЖ 100%-ным гос.капиталом), например, не догадались иск подать?
То есть, как я понял, от аннексии только Ощад пострадал? А проценты за какой х... желаете? Может вы там секретный депозитный договор подписали? А чё, в Верховной Раде уже секретные секвестры проводить собираются.Чего стеснятся? Народ 30 лет терпит. Главное чтобы лапши на всех хватило.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися