Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2020, 14:12

Рідкісний рожевий діамант продано на аукціоні Sotheby's за $26,6 мільйона

Рідкісний пурпурно-рожевий діамант, який Sotheby's назвав «справжнім дивом природи», було продано за $26,6 млн, повідомив аукціонний дім Sotheby's, передає Reuters.

Рідкісний рожевий діамант продано на аукціоні Sotheby's за $26,6 мільйона
Фото: turist.delfi.ee

Що відомо про діамант

Видобутий російською компанією Алроса в липні 2017 року в Якутії. Діамант став найбільшим з коли-небудь знайдених у Росії.

Свою назву «Привид троянди» отримав на честь одноактного балету, поставленого хореографом трупи Сергія Дягілєва «Руські сезони» Михайлом Фокіним. У 1911 році цей балет, створений за мотивами вірша Теофіля Готьє «Бачення троянди» на музику Карла Марії фон Вебера, став у Парижі найпопулярнішою з усіх постановок «Руських сезонів».

Перед продажем діамант було виставлено на огляд в Гонконзі, Сінгапурі і Тайбеї.

Торги відкрилися на рівні 16 млн швейцарських франків. Покупець не побажав розкривати себе. Експерт ювелірних виробів Бенуа Репеллен, який проводив сесію, сказав, що лот встановив рекорд ціни для діаманта.

Експерти називають це вигідним вкладенням коштів, оскільки вартість діамантів зростає.

За словами досвідченого гравця ювелірного ринку Тобіаса Кормінда, «щасливий покупець (діаманта) цілком може отримати прибуток від різкого зростання цін у найближчі роки».

Нагадаємо

  • Супербагаті люди світу останнім часом високо цінують кольорові камені як фінансові інвестиції.
  • До того ж, як писав «Мінфін», нещодавно копалина Аргайл у Західній Австралії, в якій видобувалися рожеві діаманти, припинила роботу через виснаження запасів.
  • Фірма Louis Vuitton купила другий за величиною у світі діамант масою 1758 каратів.

Читайте також: Алмази з повітря: британський мультимільйонер почав вирощувати дорогоцінні камені

Коментарі - 1

+
0
PanMykola
PanMykola
30 листопада 2020, 8:06
#
Если вдруг кого-то удивило, что такой маленький бриллиант назван в статье «самым большим из найденных в России», а также что, в статье даже не потрудились указать размер этого бриллианта и вам стало интересно, то я вам сообщаю, что его вес всего 14.83 карат и он был сделан из крупнейшего розового алмаза, найденного в России, алмазы других цветов находили намного больше.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися