Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 листопада 2020, 17:08

Скільки коштують ПЛР-тести в лабораторіях Києва та інших країнах

Провідна українська консалтингова компанія Pro-Consulting проаналізувала ціни на основні способи ПЛР-тестування у великих містах України. І почала з Києва. Про це компанія повідомляє на своєму сайті.

Скільки коштують ПЛР-тести в лабораторіях Києва та інших країнах
Фото: hromadske.ua

Чому так важливе тестування

Тестування вкрай важливе з двох причин:

  1. це дає шанс вчасно ідентифікувати та ізолювати інфікованих;
  2. побачити реальну картину захворюваності та летальності, а також попередити подальше поширення пандемії.

«Треба тестувати та ізолювати інфікованих. Неможливо боротися з вогнем із зав'язаними очима. Ми не зможемо зупинити пандемію, якщо не будемо знати, хто інфікований», - підкреслив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус.

Втім, деякі країни можуть похвалитися масовим тестуванням тих, у кого є підозра на коронавірус. Більшість поки змушені економити тести на фоні збільшення хворих і перевіряти виключно пацієнтів з яскраво вираженими симптомами.

У лабораторіях Києва

Раніше Pro-Cosnulting вже писала про те, що ринок лабораторного тестування став одним з найбільш зростаючих в Україні та світі в 2020 році через пандемію covid-19.

Так, вартість ПЛР-тесту на ринку приватних лабораторних послуг Києва перебуває в діапазоні від 700 до 1900 грн за тест. При цьому результат потрібно чекати до 2 днів.

Тільки третина лабораторій пропонує пройти тестування в прискореному порядку (до 12 або до 18 годин), але й націнки за терміновість істотно різняться.

Велика амплітуда цін і за вартістю в експрес-тестування і тестування на наявність антитіл. Воно залежить від типів і терміновості отримання результатів.

В Україні повільно тестують за допомогою ПЛР-тестів, але ситуація з експрес-тестами все ж краще. Все тому, що багато компаній самі закупили необхідні тести, те саме зробили й міста.

Скільки людей в Україні мають можливість протестуватися

У першому півріччі 2020 року кількість тестувань українців збільшилася з 700 до 7 000 на добу. Міністерство охорони здоров'я планує збільшити кількість тестувань в Україні до 20-25 тис. на добу.

За останніми даними Міністерства охорони здоров'я (на 26.11.20), здійснено тестувань за останню добу 76 911, в т. ч .: методом ПЛР - 49 323, методом ІФА - 27 588.

В інших країнах

В Іспанії вартість ПЛР-тесту коштує 93 євро ($109,4).

У Китаї ПЛР-тест коштує близько 370 юанів ($54,4).

Найбільше тестують в Ісландії. Там захворіло 5312 осіб. Зауважимо, що такий високий показник тестування населення все ж пов'язаний і з кількістю населення. Адже в Ісландії проживає всього понад 342 тис. жителів. Але все одно ця нечисленна країна провела більше тестів, ніж Україна.

За абсолютною кількістю тестів лідирують США. Там провели вже понад 186 млн тестів. Але масове тестування поки не дає бажаного ефекту в США, оскільки не діє в поєднанні з іншими заходами - карантином, а також відстеженням контактів з інфікованими. Так вважає вчений і голова дослідницького центру охорони здоров'я ACCESS Health International Вільям Гезелтайн.

Японія навіть порівняно з Україною провела менше тестів, але досить успішно стримує поширення хвороби. Кількість хворих - 137,1 тис. при населенні понад 126 млн.

Страхування від COVID-19. Виплата в 50000 гривень

Південна Корея, яка масово тестувала все групи ризику та оперативно виявляла людей, які контактували з хворими, довела ефективність своєї моделі. У країні хворих на 100 тис. населення трохи більше 32,3 тис. З них 90% вже одужали.

Останнім часом рекордсменом за кількістю перевірок на коронавірус стала Німеччина: зараз в країні щодня роблять мінімум 27,85 млн тестів, а в найближчий місяць планується збільшити їх кількість до 70 тис. щоденно - такі можливості у німецьких лабораторій. У Німеччині тест коштує від 123 до 240 євро (від $144,8 до $282,7). При цьому летальність від коронавіруса у країні відносно невелика - 15,4 тис. Тут також зіграла роль оперативна реакція на можливе поширення вірусу.

Масштабне тестування планує розгорнути і Великобританія, де кількість інфікованих досягла майже 1,574 млн. Поки там проводять тільки ПЛР-тести, які демонструють наявність хвороби в організмі на даний момент. Як повідомив міністр охорони здоров'я Сполученого королівства Метт Хенкок, вчені вже протестували 5 найперспективніших тестів на антитіла, але жоден з них не був достатньо гарним. Уряд країни прагне проводити по 100 тис. тестів на день. 

Італія, яка разом з Іспанією залишається головним європейським епіцентром пандемії, вже встигла протестувати понад 21,188 млн осіб. Найбільше у таких регіонах, як Ломбардія, Венето та Емілії-Романья. Італія самостійно виробляє експрес-тести для виявлення коронавіруса - результат можна дізнатися вже через 60 хвилин замість 5-6 годин, як це було раніше. При цьому тестують не тільки тих, у кого виражені симптоми, а ще й померлих. Цим частково пояснюється значний статистичний рівень летальності в країні.

Франція теж виробляє свої ПЛР-тести, розроблені Інститутом Пастера - шість підприємств по всій країні мають ліцензію на виготовлення, а 120 лабораторій - на їх проведення. Втім, цього замало. Наразі французькі лабораторії вже переходять на автоматизовану систему, що має прискорити аналіз тестів. Деякі з французьких лікарів наполягають, що добову норму тестування необхідно негайно збільшити в десять разів.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус»

Коментарі - 16

+
+30
bonv
bonv
26 листопада 2020, 17:45
#
А кількість хворих та смертей постійно збільшується..
+
0
bonv
bonv
26 листопада 2020, 17:45
#
- Алло! Здравствуйте. Тестирование на коронавирус. Вы больны коронавирусом?
- Нет!
- Спасибо! Вы прошли тест! У вас отрицательный...
+
0
bonv
bonv
26 листопада 2020, 17:46
#
Дожили! Платим за воздух!
Тариф «Дышим в маске» - 5 грн
Тариф «Дышим без маски» - 250грн
+
0
ielektronick —
ielektronick —
26 листопада 2020, 17:47
#
Хм, я не хочу подорвать правдивость статьи, но открываем https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries, ищем Исландию и смотрим колонку «Total cases» (Всего случаев) и видим 5312 человек, из них выздоровело 5,110. Ну или прямая ссылка: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/iceland/. Откуда 66.4 тыс, о которой говорится в статье?! 

Та же петрушка и с Японией. У них, согласно статистике, 137 тыс случаев при населении почти 126 млн человек. Путём несложных вычислений получается, что на 100 тыс японцев, 109(!) заболевших человек. 

Минжёлтфин какой-то.
+
0
ielektronick —
ielektronick —
26 листопада 2020, 17:53
#
Подозревею, что в так называемой статье говорилось не про кол-во заболевших на 100 тыс, а, возможно, про кол-ве сделанных тестов на то же количество людей. Но вопрос к автору «статьи».
+
+15
tzarembo
tzarembo
26 листопада 2020, 19:42
#
Добрый вечер! Спасибо большое за внимание. Мы еще раз проверим данные и если будут уточнения, поправим. Еще раз благодарим за неравнодушие
+
0
tzarembo
tzarembo
26 листопада 2020, 21:17
#
Еще раз спасибо за внимание к нашей публикации. Мы все сверили. Поправили уточненные данные.
+
+15
bonv
bonv
26 листопада 2020, 17:53
#
Карантин. Ищем позитив:
Вынужденная самоизоляция (в масштабах планеты) – лучший способ, хотя бы на время, прекратить все войны...
+
+15
bonv
bonv
26 листопада 2020, 17:54
#
- А как ваш прибор так быстро определяет наличие вируса и со стопроцентной точностью?
- Да очень просто. Прибор сам вводит вирус, а потом его мгновенно определяет.
- Но это же нечестно.
- Да, нечестно. Зато прибыльно.
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
27 листопада 2020, 7:50
#
Уважаемая редакция, зачем вы пишите или тиражируете эти «рекламные» статейки? Смысл в следующем, начинать надо не с стоимости теста, а о самом тестировании ( виды тестирования ). Абсурдность этой статьи заключается в том что указанные цены надо сравнивать с доходами граждан и покрытием части этой стоимости или мед страховкой или другими источниками от государства. Почему вы не акцентировали внимание на том что, в той же Словакии тесты НА АНТИГЕН всем гражданам Словакии ( 5.5 млн человек ) проводят БЕСПЛАТНО! Почему вы не обратили внимание на то что в той же Франции всем гражданам группы риска тесты на антиген проводят БЕСПЛАТНО. ( около 800 т граждан первый этап) Почему вы не обратили внимание что в богатой Германии будут при вьезде в Германию в аэропортах тесты проводить БЕСПЛАТНО. Почему вы не пишите что в той же богатой Австрии с декабря будет проводится массовое БЕСПЛАТНОЕ тестирование и государство выделило на это 50 млн евро ( первый этап) . И о программе бесплатного тестирования в США, вы тоже скромно умолчали. Понимаю, что государство самоустранилось от этой проблемы и дало возможность коммерсантам от медицины заработать денежек. Но для обьективности, можно было упомянуть, что минимальная оплата труда в странах Шенгена около 16 ЕВРО в час а у нас средняя зарплата ( не во всех регионах ) около 14 т гривен в месяц.
+
0
stas12345
stas12345
29 листопада 2020, 12:39
#
Получается что в странах, в которых выделяют деньги из бюджета, оплата теста ложится на всех жителей. И помощь пострадавшему бизнесу (который в будущем вообще может стать невостребованным) тоже оплачивается из общего кармана. У нас нет денег на помощь бизнесу (бизнесу приходится приспосабливаться) или тестирование, страдают отдельные отрасли - поэтому нет такого кризиса и наращивания долгов. Это единственный позитив в Украине
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
27 листопада 2020, 8:35
#
Еще раз перечитал статью, и окончательно понял, как только, используя любую возможность, на гражданах хотят заработать, сразу подключают все возможные ресурсы для публикации с удачно подтасованными данными. Вспомните, сколько было статей в период «тарифной реформы» Яценюка - Гройсмана,  нам втюхивали под «Евро гасла» всякие таблицы с ценами на газ для населения на газ. И как удачно манипулировали данными! ....Смотрите, вон какие цены в той же Испании почти 1300 евро за 1 т м куб, и граждане платят и не «скыглят» ... Но при этом ни кто не упоминал, что средняя температура (зимняя) в Испании аж ( внимание) на севере + 10, на юге + 18 !!!   И при этом  в Испании нет как такового центрального отопления и средний обьем потребляемого домохозяйством газа аж (в среднем) 70 м куб в год, и ни кто не сравнивал доходы населения!  А в Украине средняя температура - 8, - 12 Затем под «Еврогасла» стали втюхивать стоимость газа по цене на евро хабах, и опять ни кто не на одном ресурсе ( и на «Минфине» ) не рассказывал о принципах ценообразования ( Гронингенская формула). Ну и ни кто не рассказывал как с этим вопросом обстоит дело в той же Грузии, которая тоже стремится в ЕС и тоже реформировала свой энергорынок и ни кто не говорит что в Грузии, где нет своего газа, нет доходов от транзита и тоже «напряги» с Россией  конечная цена газа для потребителя почти в два раза дешевле чем у нас!!! Очень жаль, что все схемы по ограблению Украины и граждан проводятся по «гасла» о Евро выборе Украины.
+
+15
Анна Максимова
Анна Максимова
27 листопада 2020, 14:17
#
Коли їду по бул. Лесі Українки, до центру, так сумно...раніше були магазини з гарними сукнями, меблями, постільною білизною, хімчистки, а тепер замість них приватні мед.лабораторії. Якась паралельна реальність ніби...
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
29 листопада 2020, 8:56
#
И вот еще один факт как должно быть и как есть у нас, в стране, которая уже шесть лет только горлопанит о европейских ценностях, а по факту просто грабит население,,,

https://ruski.radio.cz/vakcinaciya-ot-covid-19-v-chehii-budet-besplatnoy-8701401
+
0
Анна Максимова
Анна Максимова
1 грудня 2020, 19:19
#
Подивимось, як ці обіцянки будуть виконані.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
5 грудня 2020, 4:58
#
В Австрії у п'ятницю, 4 грудня, розпочалося масове тестування на коронавірус у федеральних землях Відень, Тіроль та Форарльберг. Воно є добровільним і безкоштовним. У ньому можуть взяти участь жителі країни віком від шести років. У решті регіонів Австрії масове тестування має початися найближчими днями.

https://www.dw.com/uk/v-avstrii-pochalosia-masove-testuvannia-na-koronavirus/a-55820104
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися