Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 листопада 2020, 14:58

Голова Фонду держмайна закликав розблокувати велику приватизацію

Очільник Фонду державного майна України (ФДМУ) Дмитро Сенниченко закликав народних депутатів ухвалити законодавчі зміни, які дозволили б розблокувати велику приватизацію.

Голова Фонду держмайна закликав розблокувати велику приватизацію
Фото: etcetera.media

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у ході онлайн-конференції «Як стимулювати приватні інвестиції в економіці і підвищити ефективність управління державними ресурсами».

Причини заяви

«І ми, і бізнес вимагатимемо від депутатів розморозити велику приватизацію. Крім успіхів малої приватизації, у нас є конкретні заявки від великих інвесторів, які хочуть вкладати в Україну. Це просто злочин — прийняти заборону на те, щоб до нас йшли інвестиції і створювалися робочі місця», — сказав голова ФДМУ.

За словами Сенниченка, приватизація була заблокована прийняттям Верховною Радою законопроєкту, який забороняє проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації на період карантину.

Хроніки заборони

  • 2 вересня Верховна Рада встановила заборону на проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації на період карантину. Закон №3552 підтримали 279 депутатів.
  • Глава парламенту Дмитро Разумков підписав закон 8 вересня.
  • 22 вересня документ повернули з підписом президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо

  • Кабінет Міністрів очікує, що в найближчі роки надходження до державного бюджету від продажу об'єктів великої приватизації становитимуть близько $1 млрд.
  • У 2020 році уряд планував продати понад 300 об'єктів малої приватизації та 5 великих підприємств.
  • У січні п. р. було оприлюднено перелік об'єктів великої приватизації державної власності на 2020 рік.
  • У списку 927 об'єктів, серед яких 44 пакети акцій, 208 єдиних майнових комплексів державних підприємств, 146 об'єктів незавершеного будівництва, 46 об'єктів соціально-культурного призначення і 483 позиції окремого майна.
  • У 2019 році сума надходжень до держбюджету від приватизації дорівнювала 536,5 млн грн. План приватизації вдалося виконати лише на 3%, через що бюджет недоотримав значну частину доходів.

Купити ОВДП від ICU: до 2,85% в доларах США

Коментарі - 4

+
+15
bonv
bonv
26 листопада 2020, 15:22
#
Продати за безцінь поскоріше і звалити з України.. 
Виборці популіста отримують як правило потім лише одну голу *опу.
+
+45
Smehue4ki
Smehue4ki
26 листопада 2020, 15:29
#
Ну, Сенниченко прав. Вакцина решит вопрос ковида в следующем году и рынки начнут расти как и аппетиты инвесторов. Учитывая с каким сопротивлением у нас что-то приватизируется, то депутатам надо уже сейчас принимать нужные законы. А то потом то Новый год, то Пасха, то летние каникулы
+
+15
Toxa David
Toxa David
26 листопада 2020, 17:12
#
Год заканчивается, дефицит бюджета, пилить больше нечего, пора принять законодательные изменения, которые позволили бы разблокировать большую приватизацию.
+
+15
bonv
bonv
26 листопада 2020, 17:28
#
Все розпродати і звалити.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися