Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 листопада 2020, 9:47

Банкрутство відміняється: Cirque du Soleil змінив власника і керівництво

Канадська циркова компанія Cirque du Soleil, що опинилася на межі банкрутства через пандемію коронавірусу, змінила власників у рамках рекапіталізації, повідомляється на сайті компанії,пише Investory.

Канадська циркова компанія Cirque du Soleil, що опинилася на межі банкрутства через пандемію коронавірусу, змінила власників у рамках рекапіталізації, повідомляється на сайті компанії,пише Investory.
Фото: apartsalou.com

Що означає зміна власника

Компанія виходить з-під захисту від кредиторів відповідно до закону Канади про організацію роботи з кредиторами та 15 главою закону США про банкрутство.

Нові власники

Новими власниками Cirque du Soleil стали Catalyst Capital Group, Soundpoint Capital, CBAM Partners і Benefit Street Partners.

Співголовами ради директорів Cirque du Soleil Entertainment Group стануть колишній генеральний директор MGM Resorts Джим Мюррен і партнер Catalyst Capital Group Габріель де Альба. Представники інших інвесторів також увійдуть до ради.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Даніель Ламар збереже позицію президента і генерального директора Cirque du Soleil Entertainment Group і залишається в складі ради директорів компанії. Нові власники компанії залишать міжнародну штаб-квартиру Cirque du Soleil в Монреалі, Квебек.

Передісторія

У червні 2020 року Легендарний Cirque du Soleil оголосив про банкрутство після трьох місяців відсутності шоу в зв'язку з пандемією коронавірусу. Також компанія скорочує 3500 своїх співробітників.

Історія цирку

Cirque du Soleil заснований Гі Лаліберте і Жілем Сент-Круа в 1984 році в Канаді. Цирк відомий відмовою від участі тварин в спектаклях і своїми шоу, в яких цирковае майстерність з'єднується з хореографією.

У компанії працює майже 5 тис. осіб з 50 країн. Основна частина трупи дає вистави в Лас-Вегасі, гастрольна — їздить з різними шоу по всьому світу. Річний дохід компанії становив близько $1 мільярда.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися