Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 червня 2020, 9:27

Наслідки коронавірусу: Легендарний цирк «Дю Солей» оголосив про банкрутство

Легендарний Cirque du Soleil оголосив про банкрутство після трьох місяців відсутності шоу в зв'язку з пандемією коронавірусу. Також компанія скорочує 3500 своїх співробітників. Про це повідомляє CNN з посиланням на повідомлення компанії.

Легендарний Cirque du Soleil оголосив про банкрутство після трьох місяців відсутності шоу в зв'язку з пандемією коронавірусу.
Фото: apartsalou.com

Причина банкрутства

У повідомленні, опублікованому в понеділок, 29 червня, Cirque du Soleil, який базується в Монреалі (Канада), назвав причиною свого банкрутства «величезний збій і примусове закриття шоу в результаті пандемії COVID-19». Компанія має намір реструктуризувати свій борг за допомогою канадського уряду і приватних інвестиційних компаній.

Три місяці тому Cirque du Soleil тимчасово призупинив виробництво своїх шоу, в тому числі шести в Лас-Вегасі. Також в компанії планували близько 10 концертів по всьому світу.

Цирк оголосив тендер на участь в конкурсі з боку своїх найбільших спонсорів, в тому числі з багатонаціональних приватних інвестиційних компаній з США, Китаю та Канади на $420 мільйонів. Передбачається, що ця пропозиція стане відправною точкою в аукціоні для залучення інших учасників.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Компанія також отримала нове фінансування в розмірі 300 мільйонів доларів для «підтримки успішного перезапуску, надання допомоги постраждалим співробітникам і партнерам Cirque du Soleil і прийняття певних зобов'язань перед компанією», йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що Cirque потопає в боргах майже на $1 мільярд. Проблему ускладнює той факт, що виробництво шоу залишається призупиненим. Щоб зупинити фінансові втрати, Cirque du Soleil звільнив близько 3500 своїх співробітників.

«Протягом останніх 36 років Cirque du Soleil був дуже успішний і прибутковою організацією. Однак з нульовими доходами після примусового закриття всіх наших шоу через COVID-19, керівництво повинно було діяти рішуче, щоб захистити майбутнє компанії», — сказав генеральний директор Cirque du Soleil Entertainment Group Даніель Ламарр.

Історія цирку

Cirque du Soleil заснований Гі Лаліберте і Жілем Сент-Круа в 1984 році в Канаді. Цирк відомий відмовою від участі тварин в спектаклях і своїми шоу, в яких цирковае майстерність з'єднується з хореографією.

У компанії працює майже 5 тис. осіб з 50 країн. Основна частина трупи дає вистави в Лас-Вегасі, гастрольна — їздить з різними шоу по всьому світу. Річний дохід компанії становив близько $1 мільярда.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 7

+
+41
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
30 червня 2020, 9:51
#
Пускай к нам едут, мы всех трудоустроим, у нас еще можно создать пару «наглядових рад».
+
0
MilaZ
MilaZ
30 червня 2020, 10:30
#
Как жаль :(
+
0
myownsumm
myownsumm
30 червня 2020, 10:45
#
Как бизнес с доходом в 1 млрд долларов в год, будучи успешным несколько лет к ряду, может накрыться из-за 3 месяцев простоя?
+
0
Anrey12
Anrey12
30 червня 2020, 15:48
#
"Финансовый крах компании наметился значительно раньше наступления пандемии. Прокатная деятельность цирка остановилась в марте 2020 года, но уже к этому времени долги Цирка дю Солей достигли 900 млн долларов.
Финансовые проблемы начались в 2015 году из-за долга в размере 1,5 млрд долларов, взятому для финансирования сделки. В её результате американская частная акционерная компания TPG приобрела контрольный пакет акций компании, а другими крупным акционерами стала китайская Fosun и канадская Caisse de Dépôt et Placement. Как пишет испанская газета El Pais, «модель управления стала более рискованной, но обещавшей крупную прибыль. Она заключалась в накоплении долга в размере 815 миллионов долларов США, полученного в результате купли-продажи, повышая при этом краткосрочную прибыльность компании и продвигая бренд, чтобы продать ее через 5 или 6 лет".
+
0
observer72
observer72
30 липня 2020, 15:01
#
Я так понимаю, что речь идет не о прибыли, а о поступлениях. Т.е. на $1 млрд были проданы билеты, реализована сувенирная продукция (и т.п.). И это (в большей мере) приостановилось. А вот расходы на зарплату, оренду ( ит.п.) никуда не делись.
Поэтому и «Ой все!».
+
0
m0ps
m0ps
30 червня 2020, 11:16
#
Там же сказано что цель - реструктуризация долга.
+
0
100110001
100110001
30 червня 2020, 11:33
#
Есть такие феномены в нашем мире, которые хочется, чтобы и жили и развивались. Безусловно, цирк дю солей один из таких феноменов. Красочные представления, где люди демонстрируют чудеса пластики и красоту тела в её разных проявлениях - танце, акробатике, силовых приёмах.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися