Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 листопада 2020, 14:38

«Дешеві гроші» для бізнесу. Держава гарантуватиме до 80% тіла кредиту

Уряд підтримав запуск ще однієї програми підтримки малого та середнього бізнесу - це портфельні гарантії від держави по кредитах. Про це написав прем'єрміністр Денис Шмигаль в телеграм-каналі.

Про що йде мова

Мова йде про додаткові 5 млрд грн, які будуть спрямовані на те, щоб здешевити позики для ще більшої кількості підприємств.

«Це так само має сприяти більш доступному кредитуванню. Строк таких гарантій може бути від 1 до 10 років. Уряд виконує свою обіцянку щодо доступу до «дешевих грошей» для малого й середнього бізнесу в Україні», — написав Шмигаль.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%: обсяги позик перевищили 13,4 мільярда

Нагадаємо

На сьогодні в Україні працює урядова програма «Доступні кредити 5-7-9%». Від моменту старту «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки вже видали 5 813 позик загальною сумою 13,458 млрд грн.

9 жовтня Кабмін прийняв черговий пакет змін до держпрограми 5-7-9

Що змінилося

Перш за все, в уряді вирішили збільшити ліміт річної виручки для підприємств. Як тільки документ набуде чинності, скористатися умовами програми зможуть компанії з оборотом до 10 млн євро. Втричі більше, ніж досі.

Обрати кредит готівкою

Друга істотна зміна — дозвіл для банків видавати кредити збитковим підприємствам. Як приклад в Кабміні привели сільгоспвиробників, які втратили частину або весь урожай через посуху в сезоні 2020. Хоча тільки ними, судячи з тексту повідомлення Міністерства фінансів, можна не обмежуватися.

Читайте також: Коли кредити подешевшають і при чому тут облікова ставка НБУ

Коментарі - 5

+
+30
bonv
bonv
25 листопада 2020, 14:40
#
Дозвіл для банків видавати кредити збитковим підприємствам? Жесть.
+
0
preyvanamor
preyvanamor
25 листопада 2020, 18:10
#
В ЄС уряди дотують своїх с/г виробників завжди і всюди, і нічого, і живі!
+
+45
Smith7
Smith7
25 листопада 2020, 14:45
#
Идея правильная... Но, в голове сразу рисуются схемы, как примазанные фирмы-однодневки набирают кредитов под госгарантии и исчезают в неизвестном (известном) направлении. А весь этот праздник жизни оплачивается из бюджета.
+
0
brigadirius
brigadirius
25 листопада 2020, 14:58
#
То есть продолжаем убивать сектора экономики производящие реальную продукцию а не виртуальную. Опять всё делается для поддержания банков и прочих финансовых организаций. Такими темпами через десяток лет в стране будет реальный голод.
+
+15
StasKuznetzov
StasKuznetzov
25 листопада 2020, 15:20
#
С похожими инициативами в 2014-2015 уже как-то пыталось выдвигаться дорвавшееся до власти в НБУ ворье, под руководством Кубива и Гонтаревой, но, увлекшись грабежом страны через схемы рефинансирования коммерческих банков и успешно нахапав, потеряло к подобным новациям интерес. Верной дорогой идут нынешние господа руководители. По стопам, так сказать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися