Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 листопада 2020, 8:22

«Мінус один». Регулятор виключив із реєстру кредитна спілку «Довіра»

Національний банк України виключив із Державного реєстру фінансових установ кредитну спілку «Довіра» на підставі її власної заяви. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Національний банк України виключив із Державного реєстру фінансових установ кредитну спілку «Довіра» на підставі її власної заяви.
Фото: delo.ua

Коли ухвалили рішення

Відповідне рішення ухвалене Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг на засіданні 20 листопада 2020 року.

Читайте також: Нацбанк вводитиме тимчасові адміністрації у небанківські фінустанови

Нагадаємо

В листопаді цього року за заявою кредитної спілки «Довіра» (місто Охтирка) було анульовано всі ліцензії цієї компанії.

Станом на 30 вересня 2020 року зобов’язання кредитної спілки «Довіра» становили 268 тис. грн (0,09% від загального обсягу ринку), водночас її активи склали 379 тис. грн (0,14% від загального обсягу ринку).

Читайте також: У Нацбанку з'явився комітет з регулювання ринків небанківських фінпослуг

Рекордний жовтень

Загалом жовтень відзначився найбільшою кількістю запитів від учасників ринку щодо реєстраційних та ліцензійних дій, починаючи з липня. Отримано 580 запитів від фінансових установ.

Найбільша кількість запитів надійшла від фінкомпаній, ломбардів та лізингодавців – 458, від кредитних спілок – 39 та страховиків – 83.

У жовтні погоджено найбільшу за останні 4 місяці кількість запитів щодо набуття істотної участі у фінкомпаніях (15 запитів на набуття істотної участі у 12 компаніях); внесено найбільшу кількість установ до ДРФУ та інших реєстрів (6 компаній).

У вересні до НБУ надійшло 546 запитів від фінансових установ. Найбільша кількість запитів стосувалася фінкомпаній, ломбардів та лізингодавців – 402. Кількість запитів щодо кредитних спілок становила 21 та страховиків – 123.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися