Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2020, 17:16

СОТ сумнівається щодо тривалого відновлення світової торгівлі до кінця року

Світова організація торгівлі (СОТ) заявила, що достатнє відновлення глобальної торгівлі в 3-му кварталі може сповільнитися в останні місяці року на фоні другої хвилі коронавірусу. Про це йдеться в останньому звіті СОТ, передає Bloomberg.

СОТ сумнівається щодо тривалого відновлення світової торгівлі до кінця року
Фото: rubryka.com

Вплив пандемії

Нова хвиля вірусу поширюється, особливо в США і по великих економіках Європи. З огляду на це уряди вдаються до впровадження карантинних заходів, які одночасно стимулюють міжнародну е-торгівлю та обмежують можливості ланцюгів поставок.

Квартальний барометр товарної торгівлі СОТ зріс до 100,7 в минулому кварталі, що є значним поліпшенням порівняно з показником 84,5, опублікованому у серпні.

«Стабільне збільшення кількості торгових операцій в червні і липні повернуло оптимізм щодо розвитку світової торгівлі в 2020 році. У ці місяці особливо жваво йшла торгівля товарами, безпосередньо пов'язаними з протидією пандемії сovid-19», — йдеться в повідомленні.

Попри поліпшення показників, вірус продовжує створювати невизначеність у світовій торговій системі. Тому рух товарів ймовірно сповільниться в 4-му кварталі, повідомила СОТ.

Останній звіт СОТ відповідає жовтневому прогнозу організації, в якому прогнозувалося зниження обсягу світової торгівлі товарами на 9,2% у 2020 році.

СОТ також зазначила, що в розробці наразі знаходиться декілька перспективних вакцин проти COVID-19, але ще занадто рано говорити, коли вони будуть поширені.

Читайте також: Світова торгівля впала до рівня кризи 2008-2009 років — СОТ

Нагадаємо

  • Інститут міжнародних фінансів заявив, що в найближчі місяці світовий борг сягне нового рекорду і до кінця року становитиме $277 трлн. Відношення боргу до ВВП зросте до 365%.
  • СОТ прогнозує, що обсяг світової торгівлі збільшиться на 7,2% в 2021 році порівняно з показником 2020 року. «Це все ще набагато менше, ніж 21,3% зростання, прогнозоване перед початком пандемії», — вказує СОТ.

Читайте також: Світова торгівля впаде на 9,2% за підсумками року — СОТ

Терміново потрібні гроші? Вибирай кредит в зручному каталозі на «Мінфін»

Коментарі - 2

+
+45
bonv
bonv
20 листопада 2020, 18:17
#
В Європі повний локдаун..,, яка торгівля в останньому кварталі..?
+
0
mary27
mary27
21 листопада 2020, 1:28
#
Хех, люди на ''восстановление'' в третьем квартале надеялись?
Они там что, в своем ВТО нюхают клей?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися