Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2020, 14:29

Грузія стимулюватиме іноземних інвесторів грантами

Уряд Грузії ухвалив рішення запустити новий механізм підтримки інвестиційних проєктів, що передбачає матеріальне стимулювання компаній з іноземним капіталом, пише Інтерфакс-Україна.

Грузія залучає іноземних інвесторів не тільки через кошти. Відтепер місцевий бізнес змушений вчитися
Фото: travelblog.lv

Основна мета програми

Головне у запропонованому механізмі насамперед працевлаштування, навчання та перепідготовка місцевих кадрів, оскільки нестача кваліфікованих кадрів є однією з проблем грузинської економіки, яку називають іноземні інвестори.

Тож, ця програма стосується передусім компаній з іноземним капіталом, які мають намір відкрити в Грузії нові виробництва або перенести сюди свої підприємства з інших країн.

«Якщо іноземна компанія інвестує в Грузії не менше 10 млн ларі та працевлаштує не менше 150 осіб, то уряд виділить їй грант у розмірі 1 млн ларі (понад $300 тис.)», — розповіла міністр економіки та сталого розвитку Грузії Натія Турнаво.

Куди залучатимуть інвестиції

Уряд Грузії розраховує залучити інвестиції в такі галузі, як переробна промисловість, електроніка, виробництво транспортних засобів та їх запчастин, машинобудування, логістика та складське господарство, ремонт і техобслуговування літаків тощо.

«Це ті галузі, де ми будемо створювати нові робочі місця шляхом залучення іноземних інвесторів. Звичайно, грант в 1 млн ларі — це додатковий компонент, який працюватиме позитивно в контексті привабливого інвестиційного середовища, що містить безліч інших складових, таких як низькі податки, прозорі процедури тощо», — підкреслила Турнаво.

Інвестиції у технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом перспективних технологій «Отаман»:
​11,85% (USD), 16,62% (UAH)

Дещо про ПІІ в економіку Грузії

Як відомо, в січні – червні 2020 року в економіку Грузії було вкладено $409,6 млн прямих іноземних інвестицій (ПІІ), що на 25,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

У 2019 році обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку Грузії збільшився на 0,3% порівняно з попереднім роком — до майже $1,311 млрд (7,4% ВВП).

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус»

Коментарі - 2

+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
20 листопада 2020, 19:51
#
Попутного ветра вам, братья православные.
+
0
LISTT
LISTT
21 листопада 2020, 11:46
#
Вот как называются откаты на государственном уровне)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися