Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2020, 11:37

Шмигаль назвав кроки для поліпшення бізнес-клімату в Україні

Крім антикризової підтримки бізнесу, у фокусі уваги уряду залишаються і стратегічні кроки щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні. Цьому має сприяти ряд реформ, які вже запущені і продовжаться наступного року. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на щорічних зборах ЄБА.

Крім антикризової підтримки бізнесу, у фокусі уваги уряду залишаються і стратегічні кроки щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні.
Фото: zik.ua

Про що розповів прем'єр

Коментуючи плани уряду на наступний рік і кроки зі створення сприятливого бізнес-клімату в Україні для підвищення позицій у рейтингу Doing Business, Шмигаль заявив: «Дуже ефективно показала себе мала приватизація. Відкриті аукціони без корупційної складової, які проводяться зараз, вигідні і для держави, і для бізнесу».

Також прем'єр-міністр розповів, що важливою сферою, де активно відбуваються зміни, залишається цифровізація державних послуг, а вже з 2021 року Україна стане повністю paperless в питаннях взаємин з державою.

Читайте також: Світовий банк призупинив публікацію рейтингу Doing Business. Причина — порушення під час його складання

«Серед наших ключових орієнтирів залишається входження України в топ-30 рейтингу Doing Business. Тому ми працюємо у конкретних сферах. Спрощення підключення до енергомереж. Здешевлення кредитних ресурсів. Підтримка експортного потенціалу української продукції на міжнародних ринках. Все це на порядку денному, і ми вже бачимо позитивні зрушення у всіх цих сферах», — наголосив Шмигаль.

Читайте також: Україна може піднятися на 20 позицій в рейтингу Doing Business — МЕРТ

Також міністр подякував інвесторам та бізнесу, який платить податки і створює робочі місця в Україні. Своєю чергою, представники ЄБА наголосили на важливості продовження ефективного діалогу між урядом і бізнесом.

Що показує рейтинг Doing Business

Рейтинг Doing Business показує, наскільки легко в тій чи іншій країні вести бізнес. Його складають  за 10 напрямами.

Серед критеріїв, наприклад, легкість реєстрації власності і проходження митних процедур, «дружелюбність» податкової системи та доступ до дозволів на будівництво. 

Нагадаємо

  • У попередньому рейтингу «Doing business» Україна посіла 64-у позицію серед 190 країн-учасниць.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що одна з цілей його уряду — входження України в топ-30 Doing Business.

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
20 листопада 2020, 11:56
#
Шмигаль назвав кроки для поліпшення бізнес-клімату в Україні - піди з влади нелохам і непрофагам..
+
0
bonv
bonv
20 листопада 2020, 11:57
#
Зеленському з Європи надійшов тривожний сигнал. 
Бізнес закликає президента Володимира Зеленського і партію «Слуга народу» проводити політику, обіцяну ними під час виборчої кампанії.
Із березня 2020 року політика Офіса президента пішла у зворотньому напрямку, заявив гендиректор інвесткомпанії Dragon Capital, президент Європейської бізнес-асоціації (ЄБА) Томаш Фіала під час щорічних загальних зборів ЄБА, передає «НВ».
«На жаль, стався відкат у боротьбі з корупцією, у питаннях верховенства права, корпоративного управління, співпраці із західними партнерами й інституціями, виріс бюджетний дефіцит і державний борг, що призведе до збільшення вартості фінансування для бізнесу, були відсторонені реформатори, які заслуговують на довіру, і посилився вплив корисливих інтересів, олігархів і проросійських сил, що підтверджується недавніми рішеннями Конституційного суду. Ми хотіли б закликати президента і його політичну партію повернутися до політики, завдяки якій вони були обрані понад рік тому і яка вивела Україну на правильний шлях протягом перших 10 місяців президентської адміністрації», - підкреслив Фіала.
+
0
shaitan
shaitan
20 листопада 2020, 12:12
#
А также шаги: экономические, политический, демографические,... как говориться шагать не перешагать, главное фокус не менять.
+
0
brigadirius
brigadirius
20 листопада 2020, 13:00
#
Я бачу два гальма розвитку бізнесу: ПДВ і монополії.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися