Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 листопада 2020, 15:36

Відстрочка РРО: фінкомітет Ради рекомендував ухвалити законопроєкт

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту прийняти за основу та в цілому законопроект №4313 про відстрочку застосування РРО. Про це повідомляє Укрінформ.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту прийняти за основу та в цілому законопроект №4313 про відстрочку застосування РРО.
Фото: news.dtkt.ua

Що змінили в законопроєкті

Вимога щодо обов'язкового застосування РРО суб'єктами господарювання, а також введення спеціального порядку розгляду скарг покупців і компенсації частини штрафних санкцій («кешбек»), згідно із законопроектом, перенесли на 1 січня 2022 року.

Під час доопрацювання законопроєкту були враховані пропозиції і зауваження народних депутатів, які надійшли до комітету. Зокрема, це стосується лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-платниками єдиного податку.

Читайте також: 11 «болючих» питань про РРО для ФОПів

Комітет запропонував перенести терміни вступу в силу норм щодо застосування РРО або програмних РРО для платників єдиного податку 2-4-ї груп (ФОПів), крім тих, які здійснюють «ризикові» види діяльності — з 1 квітня 2021 року на 1 січня 2022 року.

Читайте також: Рада відкладе введення касових апаратів для ФОП до 2022 року

У разі якщо платники єдиного податку 2-4-ї груп (ФОП), які не мають зобов'язання їх застосовувати з 1 січня 2021 року вирішать добровільно їх встановити і почати застосовувати, їм нададуть одноразову грошову допомогу з бюджету.

Пропонується внести відповідні зміни до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів.

Читайте також: Касові апарати — детінізація або знищення малого бізнесу

Нагадаємо

  • 4 листопада Верховна Рада відправила на повторне перше читання законопроєкт про відстрочення введення касових апаратів для «спрощенців».
  • Введення програмного РРО є кроком до детінізації економіки та створення рівних умов ведення підприємницької діяльності.

Коментарі - 3

+
+22
zevs1
zevs1
17 листопада 2020, 16:45
#
Очередной обман ФОПов от властей.
+
0
Daos
Daos
17 листопада 2020, 17:54
#
Банду геть:)
+
+30
zevs1
zevs1
17 листопада 2020, 18:49
#
Для особо одарённого Гетьманцева ,за весь китайский и турецкий ширпотреб сбор и уплата налогов происходит наперед, если хотите знать объемы как Вы любите говорить про бешеные объемы контрабанды включите сканеры или слабо,а РРО нужно чтобы через штрафы наполнить карманы под предлогом борьбы с детенизацией рынка и чтобы каждый ФОП жил в постоянном страхе, потому что всегда найдется причина выписать штрафы а они заоблачные и ничем не обоснованные. Мне вот интересно на чиновников накладывают штрафы за плохую работу или причиненный ущерб, уверен максимум выговор. ФОП отвечает перед законом деньгами и имуществом а чиновники могут причинить ущерб и убытки при этом получить немалую зарплату , это наверное только в Украине такие возможности у чиновников.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися