Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 листопада 2020, 16:36

Як розробка і продаж вакцини впливатимуть на фондовий ринок в найближчі півроку

Акції компаній, які найбільше постраждали через карантинні обмеження, почнуть стабільно зростати приблизно через півроку, коли почнеться поставка вакцини від covid-19. Такий прогноз зробив інвестиційний консультант Олександр Грановський під час вебінару FinUpDate: чи є життя після депозитів. Куди інвестувати в 2020-2021 рр.

Експерт нагадав, що після того, як Pfizer повідомив про позитивні результати дослідження вакцини від covid-19, на фондовому ринку стався вибуховий ріст. «Водночас після цього прийшло розуміння, що фактично нічого не змінилось, а в багатьох країнах вводять жорсткий карантин. Зокрема і канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не треба сподіватись на зняття карантину після появи вакцини, він як був так і залишиться», — зазначив Грановський.

Це звична ситуація, коли після появи новини ринок вибухає, а потім відбувається охолодження і відкат, пояснив інвестиційний консультант.

Коли ринок знову зростатиме

На думку Грановського, наступний етап впливу вакцин на ринок відбудеться тоді, коли безпосередньо почнуться їх поставки. Після цього ми зможемо побачити стійке зростання.

«Друга хвиля росту відбуватиметься плавно і довгостроково. Тобто в найближчі півроку ми можемо побачити зростання за окремими паперами, зокрема тими, що найбільше постраждали через карантин», — прогнозує експерт.

Читайте також: Літаючі машини і новітня медицина: як заробляти на проривних технологіях

Після початку продажу вакцин Грановський очікує також на зростання акцій компаній, які їх вироблятимуть. Зокрема, це Pfizer, Moderna та Johnson & Johnson.

Переглянути трансляцію FinUpDate: чи є життя після депозитів. Куди інвестувати в 2020-2021 рр. можна за посиланням.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
12 листопада 2020, 17:08
#
З акцій ЗООМ переходимо в медицину?:)
+
+30
mary27
mary27
12 листопада 2020, 17:57
#
Фактически имела место манипуляция фондовым рынком.
Вакцина в серию не пошла, и до пациентов не добралась.
А через месяц может выяснится, что ''возникли непредвиденные трудности''.
Но главное - спровоцировать скачек котировок акций удалось.

Насчет ''консультанта'', еще не начался мировой финансовый кризис.
А уже пора бы)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися