Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 листопада 2020, 11:12

Курс долара та євро у вівторок: що день прийдешній нам готує

Цього вівторка ситуація на валютному ринку залишиться непростою і залежною від ряду суб'єктивних і об'єктивних факторів.

Цього вівторка ситуація на валютному ринку залишиться непростою і залежною від ряду суб'єктивних і об'єктивних факторів.
Фото: vsim.ua

Із зовнішніх спрацює:

а) Завтрашній вихідний в США. 11 листопада американці відзначають День ветеранів і український міжбанк буде працювати по долару на умовах поставки валюти ТОМ. Це зменшить обсяг угод в цій валюті і в той же час дозволить спекулянтам на малооб'ємному ринку «поганяти» курс протягом завтрашньої сесії. А сьогодні частина клієнтів буде активно закривати свої угоди по долару або перенесе їх відразу на четвер.

б) Продовження інтриги з виборами в США на фоні новин про знаходження вакцини проти коронавируса. Обидва ці чинники як психологічно, так і суто економічно впливають на поведінку міжнародних ринків: фондового, валютного та сировинного. І в Україні позначаться в першу чергу на курсі євро щодо гривні, тому що він багато в чому залежить від поведінки євро щодо долара на зовнішніх майданчиках.

З внутрішніх спрацює:

а) Продовження просідання котирувань долара з кінця минулого тижня до рівнів 28,10 / 28,12 на вечір 9 листопада. Як і вчора, це з одного боку — спровокує частину відкладеного попиту у тих покупців, хто вичікує «дна» за курсом, а з іншого — робить більш поступливими з курсу продавців на побоюваннях подальшого падіння вартості валюти. Це працює на користь гривні на міжбанку.

Відео: Прогноз курсу долара на листопад 2020. Чи очікувати обвалу гривні

б) Наближення податкових розрахунків у підприємств на фоні необхідності фінансувати поточні господарські витрати. У другій декаді листопада клієнтам доведеться розрахуватися по значній кількості бюджетних зобов'язань, у тому числі і з податку на прибуток за третій квартал.Суми там немаленькі, враховуючи, що цей період припав на послаблення карантинних заходів в країні і хоч якесь поліпшення ситуації з економікою після жорсткого локдауна навесні. Зростання податкових відрахувань змусить компанії активніше продавати валюту і це також спрацює на користь гривні.

в) Дії Нацбанку. Зараз регулятор не особливо перешкоджає просідання котирувань, періодично виходячи з інтервенціями по покупці валюти не з самого ранку, а дає курсу поступово просідати протягом дня і лише потім виходить з купівлею за нижчим курсом. Це створює певний понижуючий тренд на ринку по долару в останні декілька днів.

г) Політика і психологія — напружена ситуація навколо Конституційного суду, а також новини про продовження швидкого поширення коронавируса в Україні та можливого введення жорстких карантинних заходів вихідного дня — явно не сприяють позитивним настроям ані бізнесу, ані громадян. Це відбивається на торгівлі й економіці в цілому. І є негативним фактором.

д) Аукціон Мінфіну України з продажу ОВГЗ. Чиновники продаватимуть гривневі облігації на 168, 350 і 826 днів, а також доларові на 448 днів. Вони розраховують на досить великі обсяги розміщення (що з урахуванням продажу валютних паперів досить реально). У разі його успішного проведення — значні ресурсні операції на українському ринку призведуть до реакції на це і на валютному міжбанку, що позитивно відіб'ється на гривні в найближчі дні. Якщо ж обсяги будуть низькими — то на настроях ринку це не позначиться.

За прогнозами «Мінфіну» у вівторок обсяг операцій на міжбанку складе до $ 200 млн при укладанні до 610 угод.

Курси міжбанку за прогнозом «Мінфіну» 10 листопада будуть у межах: долар — коридор 28,05 — 28,30 гривень, євро — коридор 33,05 — 33,60 гривень.

На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть у межах: долар — коридор покупок і продажів 28,00- 28,40 гривень, євро — коридор 32,90 до 33,75 гривень. Причому в касах банків коридор по євро буде істотно ширше 32,90 -33,75 гривень, а в обмінниках фінкомпаній значно вужче — 33,20-33,55.

Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:

Курс долара в банках: прийом 28, 00 — 28,15 і продаж 28,25 — 28,41 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 28,20 — 28,26 гривень та продаж 28,30- 28,38.

Хочете знати про валюту більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 8

+
+15
Alvares
Alvares
10 листопада 2020, 11:49
#
11 ноября американцы отмечают День ветеранов и украинский межбанк будет работать по доллару на условиях поставки валюты ТОМ. Это снизит объем сделок в этой валюте и в тоже время позволит спекулянтам на малообъемном рынке «погонять» курс в течение завтрашней сессии. У нас уже год, как малообъемный рынок....
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
10 листопада 2020, 11:51
#
Грядущий день, це майбутній, який настане, колись, а як я зрозумів з тексту, аналіз на сьогодні… імовірно чудернацьке слово взяли з вислову «на сон грядущий»… тобто перед сном. Воно тут як п'яте колесо до воза…
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
10 листопада 2020, 12:20
#
10.11.2020
Вчера индексы в США в большей мере, так и другие во всем мире положительно отреагировали на релиз фарм.компании Pfizer о вакцине с 90 % эффективностью по Covid. А что нам те индексы, у нас своя жизнь, Гривна крепко держит удар, 28,10, а Евро стремится к 33,15 или даже ниже. Вчера еще крос-курс был 1,1918, а сейчас идет к 1,1800. Никакие «карантины выходного дня» нас не пугают, с одной стороны притормозит импорт, но с другой мелкому и среднему бизнесу заберет выручку с ТРЦ, ресторанов, кафе, ночных клубов (если еще остались), магазинов техники, электроники и т.д. Так что упадут и гривневые заначки, так что не о какой покупке валюты не будет идти и речь для многих. Скорее будут продавать.
Вчера Член Совета НБУ Виталий Шапран дал советы по валюты, ранее он давал советы по Гривне, неужели не верит во Власть после своего назначения и открылись глаза?
Завтра выходной день, ожиотаж был немного вчера, сегодня никто не спешит, да и раскачать курс трудно с учетом квартального налогового периода.
Глава НБУ в США, но это мало что даст для реальных действий от МВФ на фоне скандала с КСУ, блокированием работы правох.органов по коррупции, забудьте…
В Армении беспорядки. после того как Пашинян сдал Карабах Азейбарджану, рано или проиграли бы без поддержки РФ, вчера даже Азейбарджан случайно сбил военный вертолет РФ.
Трамп не отступает, там до Нового Года могут затянутся судовые тяжбы, хотя там быстрее все делают чем у нас.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
10 листопада 2020, 12:20
#
Доллар 28,10 не хватает сил провалиться ниже.
Евро может уйти ниже 33,15.

https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/156778/
+
0
Kanarej
Kanarej
10 листопада 2020, 17:22
#
А позвольте поинтересоваться, в каком месте заметно, что Виталий Шапран не верит во власть и у него что-то открылось? :) Как по мне, открываться или закрываться глаза могут у Вас, или у меня. А он видит все изнутри. И кроме общих рекомендаций как лучше инвестировать в валюты, лично я ничего не вижу.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
11 листопада 2020, 10:37
#
В феврале 2019 г он дал отличный совет вложиться в гривну.
+
0
Kanarej
Kanarej
12 листопада 2020, 3:01
#
С февраля 2019 очень много чего изменилось, не правда ли? ;)
+
0
motoruller
motoruller
10 листопада 2020, 13:59
#
Эх, отбили Явный поход вниз
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися