Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2020, 17:02

З туризму до фінансового ринку: успішна історія про можливості в кризу

Пандемія і карантин серйозно змінили наше життя, в тому числі і у фінансовому плані. Багато компаній, і в першу чергу, туристичні, виявилися «вибитими із сідла», а їх співробітники на довгі місяці залишилися без роботи. Але якщо одні в цій ситуації опустили руки, то інші знайшли в кризі нові можливості для заробітку. Так вчинив і Дмитро — співробітник одного столичного турагентства.

«До пандемії я працював в турагентстві, дохід був непоганий. Але коли спочатку Китай, а потім і інші країни почали одна за одною закривати кордони, я зрозумів, що це всерйоз і, напевно, надовго. Наш офіс закрився, адже ні про які подорожі мова вже не йшла».

Ніхто не знав, коли світ повернеться до колишнього життя. Що буде з роботою, з доходами? Жити на зарплату дружини Дмитру не хотілося. І він почав думати, де можна працювати, не виходячи з дому.

«Розглядав різні варіанти: навчитися таргетированій рекламі, влаштуватися в колл-центр. А потім почув по телевізору зведення фінансових новин, там говорили про валюту, золото, які акції впали і виросли в ціні. І я подумав: «Адже хтось на цьому заробляє!». І відразу друга думка: «А може, і я можу».

Ідея стати трейдером захопила Дмитра. День і ніч він сидів за ноутбуком, шукав інформацію про те, як влаштований ринок, що впливає на коливання цін, як укладати угоди. І чим більше читав, тим менше залишалося ентузіазму: здавалося, що трейдинг — це дуже складно, і щоб заробляти на фінансовому ринку, потрібно бути як мінімум економістом і мати хоча б 10-15 тисяч доларів на старті.

«Напевно, я б так і закинув свою затію, якби в чаті трейдерів випадково не впізнав про Олександра Герчикова. Подивився відео, де він розповідає про себе. Виявляється, Герчик був звичайним таксистом, а в трейдинг прийшов всього з 400$ в кишені. А тепер він мультимільйонер і відомий трейдер на Уолл-стріт. І саме цей приклад мене надихнув, і я вирішив не здаватися!».

А ще Дмитро дізнався, що Герчик — співзасновник і президент компанії Gerchik & Co. Компанія пропонує платформи для заробітку на валютних парах, криптовалюту, а також контракти на фондові акції, золото, нафту. І виявилося, що для старту потрібно всього від 500$ для самостійної торгівлі і від 100$ для інвестування. Таку суму він цілком мав, але боявся ризикувати. Однак рішення знайшлося.

«Компанія Gerchik & Co запропонувала рішення моєї головної проблеми — ризиків. Я боявся, що втрачу (або, як кажуть трейдери, зіллю) депозит через збиткові угоди. Адже вже начитався історій про те, як трейдери залишалися ні з чим, не впоравшись з азартом. І ось, в Gerchik & Co для таких, як я, є «Ризик-менеджер» — програма, яка автоматично обмежує ризики і просто не дає здійснювати операції на емоціях. Олександр Герчик рекомендує цю програму всім трейдерам, і я потім на своєму досвіді переконався, наскільки вона корисна. «Ризик-менеджер» не раз рятував мій депозит від великих просадок і допомагав вийти в плюс».

Коли Дмитро переконався, що в трейдингу можна заробляти не від випадку до випадку, а системно, з контролем ризиків, він пройшов безкоштовне навчання трейдингу в Gerchik & Co з ботом-наставником. Цей курс дав Дмитру базові знання про ринок, і він вирішив спробувати сили в торгівлі. Почав з демо-рахунку, а після декількох тижнів тренування перейшов на реальний рахунок.

«Не скажу, що торгівля дається мені легко. І не завжди буває хороший прибуток, я ж все-таки ще вчуся. Але вже бачу, що можу отримувати дохід в цій сфері. Був дуже гордий собою, коли перший раз вивів з рахунку прибуток, купив синові новий смартфон до дня народження, хоча думав, що через карантин доведеться затягувати паски! ».

З плином часу світ почав оживати, країни стали знову відкриватися, і Дмитро повернувся до звичної роботи турагента. Але і трейдинг не закинув, а, навпаки, став в цьому розвиватися. І з урахуванням сьогоднішньої ситуації зі збільшенням числа хворих коронавірусів і новими локдаунами це було правильним рішенням.

«Я відчуваю, що трейдинг — це моя перевага. Якщо мої колеги досі переживають за свої доходи в разі локдауна, то я залишаюся спокійним. Адже фінансовий ринок не закривається на карантин, і якщо я вмію витягувати з нього прибуток, то відчуваю себе впевненіше».

У планах у Дмитра — стати професійним трейдером, таким, як Олександр Герчик. Для цього він вже проходить просунутий курс «Перезавантаження». Але навіть якщо трейдинг не стане його основною діяльністю, тепер у нього є справа, що дозволяє отримувати прибуток в будь-який час. Дізнатися більше про компанію, в якій Олександр Герчик є президентом, можна за посиланням.

Джерело: Мінфін