Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2020, 16:04

ФОПи 3-ї групи можуть подавати податкову звітність через мобільний сервіс Fairo

ФОПи 3-ї групи на спрощеній системі оподаткування, які не платять ПДВ і не мають найманих працівників, зможуть подавати податкову звітність через мобільний сервіс Fairo. Про це «Мінфіну» повідомила пресслужба Fairo.

ФОПи 3-ї групи на спрощеній системі оподаткування, які не платять ПДВ і не мають найманих працівників, зможуть подавати податкову звітність через мобільний сервіс Fairo.
Фото: news.dtkt.ua

Функції сервісу

Користувачі можуть створювати, засвідчувати електронним підписом, зберігати та надсилати податкову звітність із можливістю захистити її PIN-кодом.

Функція безкоштовна для нових користувачів.

Fairo вже надає функції виставлення рахунків і ведення бухгалтерського обліку. Також розробники планують додати можливість сплати податків, оформлення звітів та платежів англійською мовою (ESV), функцію підписання звіту відбитком пальця та за допомогою Face ID. Інші банківські послуги будуть доступні на початку 2021 року.

Як це працює

ФОПи 3-ї групи зможуть надіслати через сервіс квартальні звіти у визначені Податковою терміни.

У форму потрібно внести сукупний дохід станом на момент заповнення звіту, інформацію про ФОП і реквізити податкового органу. У підприємців, які вже користуються функцією ведення бухгалтерської звітності у Fairo, вся інформація, крім поточного доходу, буде заповнюватись автоматично.

Читайте також: Податкова запустила електронний сервіс InfoTax. Він доступний у Telegram і Viber

Завдяки інтеграції з банківським рахунком і реєстром компаній, функція ведення бухгалтерського обліку у застосунку також автоматизована.

Користувачам потрібно лише перевірити дані, скоригувати у разі потреби та засвідчити електронним підписом.

Далі користувач зможе бачити в додатку статус звіту: переглядається, затверджений чи відхилений з поясненнями.

Коли сервіс стане доступним

Можливості сервісу Fairo стануть доступні на Android-пристроях одразу після оновлення застосунку, а користувачам пристроїв на базі iOS - пізніше в листопаді.

Коментарі - 4

+
+13
Кино Индустрия
Кино Индустрия
9 листопада 2020, 16:23
#
Это круто! Ждем для 1 и 2 группы) Только почему какое-то Fairo это сделало быстрее чем Дія? И кстати, что это вообще за сервис такой, Fairo???
+
+15
Владимир Бойко
Владимир Бойко
9 листопада 2020, 17:50
#
Потому что ДИЯ это просто распил бабла, но собственно как и этот бесполезный сервис
+
+73
54022684
54022684
9 листопада 2020, 16:45
#
Когда-то пользовался таксером(когда только начал разбираться с налогами для ФОПа). но практически сразу перешел на официальный сайт(кабинет налогоплательщика). С тех не вижу никакого смысла в подобных сервисах, в КН есть гораздо больше функций. И подать отчет для ФОПа любой группы достаточно просто, и автозаполнение на основе другого отчета, и автовычисления по многим полям есть и работает. Все эти таксеры и fairo(и вроде opendatabot что-то такое недавно релизил) по-сути только очень ограниченные версии КН с чуть более дружелюбным интерфейсом и напоминалкой. Да вот только если напоминалки и так установил в календаре на телефоне и разобрался с КН, то смысла в «упрощалках» больше не остается. А их всё делают и делают… Надеюсь, хоть кому-то нужно.

В них было бы хоть чуть-чуть пользы, если они умеют дергать курс валют с bank.gov.ua на конкретную дату. Для того, чтобы тот, кто получает валюту, не лазил туда ручками. Хотя и это не сложно. ПС я не в курсе сейчас умеют эти упрощалки такое или нет. В таксере в далеком 2016 такого вроде не было
+
0
Владимир Бойко
Владимир Бойко
9 листопада 2020, 17:56
#
+100500 пользуюсь сайтом налоговой и проблем нет и смысла в каких то сторонних сервисах(которые явно используют api налоговой) я тоже не вижу
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися