Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2020, 14:35

НБУ дозволив Тігіпку купити фінкомпанію Фортіфай, власника Промінвестбанку

Національний банк погодив придбання Сергієм Тігіпком через компанію Luregio Ltd 100% акцій фінансової компанії Фортіфай. Про це пише Finabalance з посиланням на відповідне рішення Нацбанку.

Національний банк погодив придбання Сергієм Тігіпком через компанію Luregio Ltd 100% акцій фінансової компанії Фортіфай.
Фото: lb.ua

Що відомо про компанію

Компанія Фортіфай є власником 99% акцій Промінвестбанку. У березні компанія купила 99,77% акцій банку в ході аукціону, що проводився в рамках виконання рішення арбітражу про стягнення з Росії компенсації за експропріювану нерухомість в Криму.

У жовтні антимонопольний комітет видав дозвіл Luregio Ltd на купівлю фінкомпанії Фортіфай.

Читайте також: Люди Коломойського стали власниками компанії, яка купила Промінвестбанк

У держреєстрі засновниками і бенефіціарами Фортіфай вказані особи, у яких простежується зв'язок з оточенням Ігоря Коломойського, вказує finbalance.

Тігіпко раніше заявляв, що після покупки Промінвестбанку планує перевести його робочі активи в Таскомбанк.

Читайте також: АМКУ дозволив кіпрській компанії Тігіпко купити Промінвестбанк

Нагадаємо

4 березня 2020 року 99,77% акцій Промінвестбанку були продані в рамках виконавчого виробництва на торгах фондової біржі ПФТС за 269 млн грн без зазначення імені покупця.

Компанія «Альтана Капітал» від імені, за рахунок і за дорученням «Фортіфай» на торгах ПФТС придбала 99,7726% акцій Промінвестбанку, а 6 березня було укладено договір купівлі-продажу цінних паперів.

Надалі «Фортіфай» виплатила повну вартість акцій — 268,7 млн ​​грн — в рамках виконання вимог регламенту біржових торгів.

Але арешт акцій ПІБу, накладений 5 вересня 2018 року, не дозволив завершити угоду, а саме — перевести акції банку з рахунку власника на рахунок фінкомпанії.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися