Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2020, 13:26

Очищення небанківського фінансового ринку триває. За власною ініціативою установ

Національний банк України виключив з Державного реєстру фінансових установ (ДРФУ) дві установи – кредитну спілку «Скарбниця нації» та ПрАТ “Страхова компанія «В.І П.» на підставі поданих ними заяв. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Очищення небанківського фінансового ринку триває. За власною ініціативою установ
Фото: minfin.com.ua

Відповідне рішення ухвалене комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг на засіданні 06 листопада 2020 року.

Нагадаємо

У вересні цього року ПрАТ “СК «В. І П.» було анульовано всі ліцензії за її заявою. Станом на дату виключення з ДРФУ заборгованості за страховими виплатами у компанії немає. Обсяги страхових премій за 9 місяців 2020 року становили 2,12 млн грн. Водночас основним напрямом діяльності було обслуговування юридичних осіб. З фізичними особами компанія не працювала.

Кредитній спілці «Скарбниця нації» анульовані ліцензії на підставі її заяви ще попереднім регулятором – Нацкомфінпослуг. Станом на дату виключення кредитної спілки з ДРФУ в неї немає заборгованості перед кредиторами.

Довідково

Виключення небанківської фінансової установи з ДРФУ не є підставою для припинення дії укладених договорів про надання фінансових послуг. Фінансова установа й після виключення з ДРФУ повинна виконувати свої зобов’язання за укладеними договорами в повному обсязі. У разі невиконання небанківською фінансовою установою умов договору про надання фінансових послуг після виключення з ДРФУ споживач має право на захист своїх прав в порядку, передбаченому законодавством України.

Читайте також: Фінансовий ринок України в цифрах. Дані НБУ

Фінансовий ринок у цифрах

Станом на 31 жовтня 2020 року в Україні діє 74 банки та 2079 учасників ринків небанківських фінансових послуг.

У жовтні кількість діючих банків не змінилася, кількість учасників небанківського ринку зменшилася з 2080 до 2079. 

Читайте також: Спліт в дії. Відсьогодні Нацбанк починає регулювати не лише банки

У жовтні три кредитні спілки, один страховик, два ломбарди та одна фінансова компанія залишили ринок за власною ініціативою та були виключені з ДРФУ. Водночас було зареєстровано новий ломбард (ПТ «Ломбард» ТОВ «Фокстер продакт і компанія»), дві нові фінансові компанії (ТОВ «ФК »Європейський мікрофінансовий альянс« і ТОВ »ФК «Смарт пей»), дві лізингові компанії (ТОВ «Олмакс груп» та ТОВ «Сандора») та нового страхового брокера (ТОВ «Добробут та захист»).

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»:
22,9% річних у гривні +50 грн від «Мінфіна»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися