Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 листопада 2020, 13:34

З 9 листопада «червоний» рівень епідемічної небезпеки діятиме у 199 населених пунктах

До «червоного» рівня епідемічної небезпеки з 9 листопада віднесено 199 адміністративних одиниць з 23 областей. Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

З 9 листопада «червоний» рівень епідемічної небезпеки діятиме у 199 населених пунктах
Фото: pravda.com.ua

На карті України лише «червона» і «помаранчева» зони

Сьогодні, 7 листопада, «червона» зона діє у 112 містах і районних центрах. Водночас до «помаранчевого» рівня від 6 листопада потрапили 418 адміністративних одиниць.

Засідання Центральної комісії ТЕБ та НС проводитись щотижня. За результатами аналізу ситуації в регіонах визначаються рівні поширення коронавірусу.

Раніше, 13 жовтня, уряд ухвалив зміни до умов адаптивного карантину, зокрема до національних індикаторів визначення рівня карантинних обмежень.

«Червона» зона

Наразі перелік населених пунктів із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки збільшено на 86 міст та районів порівняно з попереднім тижнем. Зокрема, до нього увійшли всі 28 адміністративних одиниць Житомирської області та 31 адміністративна одиниця Полтавської області через те, що там 5 днів поспіль показник заповненості ліжок, відведених для надання допомоги хворим на covid-19, перевищує 75%.

За останній тиждень до «червоного» рівня епідемічної небезпеки додалися два обласні центри – міста Краматорськ та Запоріжжя з рівнем захворюваності 383 особи на 100 тис. населення. Загалом до «червоного» рівня віднесено 13 обласних центрів: Житомир, Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне, Хмельницький, Чернігів, Харків, Краматорськ, Ужгород, Запоріжжя, Миколаїв, Полтава та Суми.

На межі з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки знаходяться ще 5 обласних центрів: Тернопіль з показником захворюваності 319 осіб на 100 тис. населення, Сєвєродонецьк – 314, Вінниця – 309, Київ – 299, Херсон – 292.

У разі збереження тенденції до погіршення епідемічної ситуації ці населені пункти наступного тижня також можуть потрапити до «червоної» зони.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

«Помаранчева» зона

До «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, зокрема, потрапили 11 обласних центрів: Вінниця, Луцьк, Тернопіль, Львів, Дніпро, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Одеса, Херсон, Черкаси та Київ.

Віднесення до «помаранчевого» рівня означає заборону проведення масових заходів на понад 20 осіб, перевезення громадським транспортом пасажирів у кількості більше ніж є посадкових місць, заборона торгівлі з кількістю відвідувачів більше ніж 1 людина на 10 кв. м. Ресторани та кафе можуть працювати лише на виніс та із заповненістю залів не більше 50% посадкових місць. Заборонено дискотеки і роботу нічних клубів, обмежено планові госпіталізації. Також забороняється виїзд дітей на оздоровлення та відпочинок, а також робота закладів соціального захисту.

Нагадаємо

Перелік держав іззначним поширенням covid-19 формується Міністерством та переглядається кожні сім днів. З актуальною інформацією щодо кількості активних випадків covid-19 на 100 тис. населення у країнах світу можна ознайомитися тут.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 6

+
+15
bonv
bonv
7 листопада 2020, 15:57
#
Як вже надоїла ця пандемія.. А кінця краю не видно..
+
+10
Італій .
Італій .
7 листопада 2020, 17:42
#
Так до осени то была учебная тревога.

просто нам забыли об этом сказать
+
0
ielektronick —
ielektronick —
8 листопада 2020, 12:03
#
Надоїла? Молока? :)
Может, набридла? ;)
+
+15
bonv
bonv
7 листопада 2020, 15:57
#
У Morgan Stanley оцінили обсяг майбутнього ринку вакцин від коронавірусу у понад 10 мільярдів доларів.
Аналітик Morgan Stanley Метью Харрісон вважає, що, якщо від коронавірусу буде щорічно робити щеплення стільки ж людей, скільки від грипу, виручка фармкомпаній в США, Європі та інших розвинутих країнах складе 10 млрд дол на рік.
За його оцінкою, вартість виробництва дози вакцини в 5-10 дол. Обсяг ринку буде залежати від того, чи доведеться проводити вакцинацію щорічно, а також від вартості вакцини, і в світовому масштабі може досягти 25 млрд дол.
Тим часом аналітик Credit Suisse Еван Сейгерман вважає, що тільки ринок США може скласти 10 млрд дол виходячи з ціни на дозу вакцини Pfizer в 19,5 дол і припущення, що 330 млн осіб отримають по дві дози вакцини. У кожного свій бізнес..
+
0
Італій .
Італій .
7 листопада 2020, 17:41
#
Всем уже *** на панику

и не только в Украине
+
+15
abc11111
abc11111
8 листопада 2020, 9:39
#
Особенно *** тем, кого благодаря COVID уже отвезли на кладбище. У меня много друзей, знакомых и родственников, которые болели или болеют на COVID. У одних заболевание прошло почти бессимптомно, проявляясь только потерей обоняния и вкуса, у других более остро. Есть и такой, который заболев и ***, почти десять дней продолжал работать, вначале не зная о причине болезни и на 10-й день ему уже не помогла реанимация. Вирус точно также *** на нас с самого начала, поэтому кому как повезёт, если конечно не лезть самому без средств защиты в очаг заболевания.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися