Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 листопада 2020, 9:46

Рада доручила Кабміну визначати, як платити безробітним на карантині

Верховна Рада надала уряду право визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Про це повідомляє Уніан.

Верховна Рада надала уряду право визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину.
Фото: 24tv.ua

Що передбачає законопроєкт

Законопроєкт надає право Кабміну визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, його розмір, терміни надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Передбачається також можливість надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину не тільки в період карантину, встановленого Кабміном з метою запобігання поширенню на території України covid-19, а також у разі встановлення подібних обмежень у зв'язку з іншими захворюваннями в майбутньому.

Читайте також: Українці платитимуть податки з допомоги по частковому безробіттю

Фінансування Фонду соцстрахування

  • 20 травня Кабмін прийняв постанову виділити Мінсоцполітики 2,279 млрд грн для надання фінансової допомоги Фонду соцстрахування з Фонду по боротьбі з коронавірусною хворобою та її наслідками.
  • У червні Кабмін виділив 2,973 млрд грн з Фонду по боротьбі з коронавірусом для надання фінансової допомоги Фонду соцстрахування України.
  • Раніше Кабмін збільшив бюджет Фонду соцстрахування на випадок безробіття на 6 млрд грн.
  • 28 жовтня 2020 року уряд прийняв постанову про виділення додаткових коштів в розмірі 1,3 млрд грн для Фонду соцстрахування для виплат допомоги по безробіттю та по частковому безробіттю на період карантину.

Читайте також: Що робити, якщо вас звільнили без згоди під час карантину

Раніше повідомлялося

  • На період карантину Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України збільшив мінімальний розмір допомоги по безробіттю з 650 до 1000 гривень.
  • З 1 липня в Україні підвищили прожитковий мінімум. Від його розміру залежить соціальні і трудові виплати, зокрема розмір максимальної допомоги по безробіттю.

Коментарі - 2

+
0
Apollo17
Apollo17
6 листопада 2020, 9:58
#
Анекдот.
Звонит человек в пожарную и кричит «приезжайте у меня пожар», а они ему «а как к вам доехать» - тот отвечает «что значит как - на большой красной машине».

пособие по безработице нужно платить «наличными», чем больше тем лучше - и отвяжитесь вы уже от уравниловки по среднему размеру дохода по отрасли и региону.
Если человек зарабатывал большие деньги и с них платил налоги - платите большое пособие.
+
+26
Qwerty1999
Qwerty1999
6 листопада 2020, 13:49
#
Если человек зарабатывал большие деньги, но не декларировал заработанное и не платил с полученных доходов налоги - какое пособие ему надо платить и надо ли вообще платить, может он и дальше продолжает получать теневые доходы...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися