Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 листопада 2020, 14:19

Навіщо Джефф Безос продає акції Amazon?

Джефф Безос, гендиректор компанії Amazon, продає акції своєї компанії. Як повідомляє LBLV, посилаючись на інформацію OpenInsider, тільки за цей тиждень було продано паперів Amazon на три мільярди доларів.

Джефф Безос, гендиректор компанії Amazon, продає акції своєї компанії.
Фото: LBLV

За цей рік Безос вже тричі продавав акції Амазон на такі великі суми. У лютому було продано цінних паперів на суму 4,1 мільярда доларів, у серпні – більше, ніж на 3,1 мільярда доларів. За цей рік виторг від продажів акцій склав більше 10,2 мільярда доларів. Це набагато більше, ніж минулого року – 2,8 мільярда доларів. У компанії ніяк не прокоментували продаж цінних паперів, але ЗМІ писали, що Джефф Безос цікавиться покупкою CNN.

Мільярдер не продав усі акції – ті, що залишились оцінюються у 170 мільярдів доларів. Він все ще найбагатша людина у світі. Такий продаж не варто оцінювати негативно, оскільки велика частина акцій все ще знаходиться у вільному обігу.

Раніше гендиректор Amazon повідомляв, що щороку продає акції на мільярд доларів, щоб фінансово підтримувати Blue Origin – стартап, який займається виробництвом ракет. На початку року він також відкрив «Фонд Землі», який видаватиме гранти вченим і організаціям, що борються з наслідками кліматичних змін. На це Джефф Безос виділив 10 мільярдів доларів.

За підрахунками LBLV, з січня акції Амазон подорожчали на 75%. Фінрезультати за третій квартал виявилися вищими за очікування аналітиків. Постраждав тільки сегмент хмарних обчислень. У корпорації підвищили прогнози на четвертий квартал цього року.

Дмитро Родін, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін