Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2020, 10:08

Німеччина підтримає бізнес під час локдауну на 10 мільярдів євро

Німецький уряд планує направити 10 млрд євро, щоб підтримати бізнес під час локдауну в листопаді. Про це повідомила канцлер ФРН Ангела Меркель, передає Укрінформ.

Німецький уряд планує направити 10 млрд євро, щоб підтримати бізнес під час локдауну в листопаді.
Фото: dw.com

Що пообіцяв уряд

«Ми не залишимо без допомоги компанії і підприємства, які відчувають труднощі внаслідок нинішньої кризи не зі своєї вини. Ми хочемо допомогти швидко і небюрократично», — пообіцяла Меркель.

За її словами, ця допомога виходить далеко за межі вже наявних програм підтримки.

Водночас Меркель запевнила, що федеральний уряд і надалі буде робити все необхідне, щоб зменшити тягар пандемії на економіку, а отже, і на робочі місця.

Читайте також: Європа йде на жорсткий карантин

Кому нададуть допомогу

Міністри фінансів і економіки Німеччини у спільній заяві пояснили, що надзвичайна, «небачена раніше» економічна допомога може бути профінансована за рахунок наявних коштів, призначених на програми допомоги в межах боротьби з коронавіром.

Право подати заявку мають компанії, підприємства, самозайняті особи, асоціації та установи, яким заборонено вести бізнес на час обмежень.

Читайте також: Лагард заявила, що єврозона пройшла важкий етап коронакризи

Економічну допомогу компаніям виплатять одноразово. Обіцяна сума відшкодування становить 75% обороту в листопаді 2019 для компаній, що мають до 50 працівників.

Для компаній, заснованих після листопада 2019 року, при розрахунку обсягу допомоги будуть враховувати обсяги продажів в жовтні 2020 року. Самозайняті особи мають право використовувати середні продажі за минулий рік в 2019 році як еталонну основу.

Читайте також: Нова covid-хвиля може затримати відновлення економіки єврозони — Лагард

Водночас зацікавленим малим компаніям надається додаткова допомога у вигляді кредитних програм від банку KfW. Вона повинна допомогти самозайнятою людям і компаніям, що мають до 10 працівників.

Раніше повідомлялося

  • З понеділка, 2 листопада, і до кінця місяця в Німеччині та багатьох інших європейських країнах починає функціонувати частковий локдаун, який не торкнеться роботи промисловості, основних магазинів і навчання в школах і дитячих садах.

Читайте також: В Україні продовжили режим надзвичайної ситуації до 31 грудня

Коментарі - 5

+
0
PELE1987
PELE1987
2 листопада 2020, 10:31
#
10 ярдів євро,це вагома допомога бізнесу.
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
2 листопада 2020, 10:51
#
А у нас Бизнес пусть фильмы смотрит, нечего на Государство надеяться, чтобы слез не было, а только улыбка на лице, когда Бизнес закрывается твой.
+
0
Heiter75
Heiter75
2 листопада 2020, 11:03
#
Такое читать - только расстраиваться...
+
+75
Rebel
Rebel
2 листопада 2020, 11:09
#
Бо канцлер Німеччини — занудний професіонал. В КВН не виступала, відосікі не пише, на роялі грати не вміє.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
2 листопада 2020, 11:09
#
Ну не совсем все так просто, надо начинать сначала -какие виды деятельности понесли максимальные убытки с периода Март — Июль. Тем более в тот период, не закрывались гостиницы ( для иностранцев ) и не останавливалась часть транспорта. С 1 ноября, ни кто не будет компенсировать самоизоляцию для граждан приехавших из «красной» зоны. Даже Мерседес закрыл два завода в Северной Америке ( Мексика,, США ) А на заводе в Штутгарте начали делать брендовые детские коляски Доходы граждан упали, автосалоны бу авто работают на обмен с доплатой

https://minfin.com.ua/blogs/grugoriyholand/157486/

Поэтому не все так просто.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися