Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2020, 8:16

Суд відмовив Приватбанку в призупиненні виплат $350 мільйонів Суркісам

Київський апеляційний суд призупинив розгляд скарги Приватбанку на рішення Печерського суду щодо виплати держбанком родині Суркісів $350 млн за обслуговування їх депозитів. Про це йдеться у повідомленні пресслужби банку.

Київський апеляційний суд призупинив розгляд скарги Приватбанку на рішення Печерського суду щодо виплати держбанком родині Суркісів $350 млн за обслуговування їх депозитів.
Фото: depositphotos.com

Рішення суду

Розгляд апеляції по цій справі призупинено за власною ініціативою суду до завершення перегляду Верховним Судом справи по суті.

«Суд за власною ініціативою зупинив розгляд апеляційної скарги до завершення перегляду справи Верховним Судом», — йдеться в повідомленні.

Водночас суд відхилив клопотання Приватбанку щодо призупинення дії ухвали Печерського суду Києва від 2 вересня 2002 року про виплату банком офшорним компаніям Суркісів $350 млн.

Читайте також: Суркіси VS Приватбанк: Офіс генпрокурора відстояв у Верховному Суді 1 мільярд державних активів

Звідки $350 мільйонів

Йдеться про $250 млн депозитів (плюс $100 млн відсотків за ними) шести офшорних компаній сім’ї Суркісів, які були розміщені в кіпрському філіалі Приватбанку за часів, коли власниками банку були Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов. Ці кошти, як кошти пов’язаних осіб, були конвертовані в капітал банку перед його націоналізацією. Тому на поточний момент жодних депозитів, виконання яких у якості запобіжного заходу вимагає суддя Вовк, у Приватбанку немає.

Читайте також: Верховний Суд не застосував «антиколомойський» закон у справі Суркісів і Привата

Передісторія

  • 2 вересня суд задовольнив позов компаній Суркісів до Приватбанку на $350 млн. Позов розглядав суддя Сергій Вовк, незважаючи на скарги Приватбанку. У державному банку заявили, що пов'язані з Суркісами офшорні компанії вдалися до маніпуляції автоматизованим розподілом судових справ на користь Вовка.

  • Тоді міністр юстиції Денис Малюська заявив, що рішення про стягнення з Приватбанку $ 350 млн на користь компаній Суркісів суперечить суті позову.

Читайте також: Справа Суркісів не повинна цікавити вкладників Приватбанку

Хочете знати про валюту більше? Слідкуйте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 4

+
+30
Bischof
Bischof
30 жовтня 2020, 8:49
#
Вот интересно, что еще этот Вовк должен учудить, чтобы наконец начали ликвидацию этого шобла под названием ОАСК?
+
+87
sadbuttrue
sadbuttrue
30 жовтня 2020, 8:57
#
Як відмовив так і відновить. Поки не знесуть оаск, кс та пєчєрний «суди» щастя не буде. Бажано посадити декілька «суддів» із показовою конфіскацією всього майна в тому числі за кордоном (хоча щось я замріявся бо такого при чинній владі точно не станеться).
+
+30
godimon
godimon
30 жовтня 2020, 9:32
#
Тепер податкова повинна взяти за *** Суркісів, вияснити звідки кошти, і обкласти їх податком у 700 млн. доларів за ухилення від сплати податків та сокриття доходу і все!!!
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
30 жовтня 2020, 12:06
#
Офшорные фирмы братьев Суркисов  для украинской налоговой недоступны по определению...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися