Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 жовтня 2020, 14:34

Ціна на нафту Brent впала нижче $38 вперше за чотири місяці

Вартість грудневого ф'ючерсу на нафту марки Brent знизилася на торгах у четвер на 3,11%, до $ 37,84 на 13:05 за Києвом. У попередній раз ціна опускалася нижче позначки в $ 38 за барель 15 червня. Про це пише Investing.

Вартість грудневого ф'ючерсу на нафту марки Brent знизилася на торгах у четвер на 3,11%, до $ 37,84 на 13:05 за Києвом.
Фото: rbc.ua

Ф'ючерс на нафту WTI з постачанням в грудні знижувався на 3,53% — до $ 36,07.

Причина падіння котирувань

Як зазначає видання, нафтові котирування падають другий день поспіль через ризики covid-19 і невизначеності, пов'язаної з виборами в США.

Негативно на ринок впливають також і інші фактори — зростання запасів сировини в США, які виявився більше прогнозів, побоювання з приводу надлишку пропозиції і ослаблення попиту на паливо і очікуване відновлення нафтовидобутку в Лівії до 500 000 барелів на день після тривалого періоду зупинки виробництва.

Читайте також: Нафта дорожчає через інформацію про скорочення запасів у США

Нагадаємо

Аналітики американського банку Citigroup позитивно налаштовані щодо відновлення ринку нафти в 2021 році. Згідно з базовим сценарієм експертів фінансової установи, ціна сировини буде рости завдяки відновленню балансу попиту і пропозиції і зменшення запасів ресурсу.

Читайте також: Аналітики розповіли, що зараз гальмує попит на нафту

Коментарі - 1

+
+30
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
29 жовтня 2020, 14:59
#
Вот я не самопровозглашенный эксперт, и у меня возникает вопрос -а как это может быть, по факту нефть дешевеет, а со слов Кобелева газ в мире подорожал... А как же «Гронингенская  формула» ? Кто нас обманывает - или нефть не дешевеет или газ не дорожает...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися